ActiveCampaign

Flest funktioner av alla emailmarknadsföringsprogram ($9/månad)

Gratis plan / trial
Japp!
Lägsta kostnad
9$ / Månad
Enkelhet att använda
8/10
Leadgeneration
Forms + Landningssidor
Integration
870+ appar

Om du vill förbättra din marknadsföring på flera plan men med bara ett program, då är ActiveCampaign för dig. Från automatisering av e-postlistor till ett förstklassigt system för lead scoring rekommenderar jag ActiveCampaign för dem som menar allvar med sin e-postmarknadsföring i sitt företag. ActiveCampaign kan konfigureras utan att man behöver koppla något kreditkort.

ActiveCampaign är en mix av olika marknadsföringsprogram i ett.

Allt kombinerat i en användarvänlig plattform som är utformad för att tillgodose dina marknadsföringsbehov i små företag likväl som stora.

Systemet gör det möjligt att sömlöst skapa fantastiska och engagerande e-postmeddelanden, hitta mer information om kontakter, använda marknadsföring i sociala medier och slutligen tillämpa tekniken för automatiserad marknadsföring.

Med ActiveCampaign, om du tror på det som sägs på deras webbplats, så har du allt du kan önska dig av en marknadsföringsplattform. Det finns naturligtvis e-postmarknadsföring, men de har också SMS-meddelanden, integrering av sociala medier, programvara för hantering av kundrelationer (CRM), automatisering och landningssidor inbyggt i programmet.

Till skillnad från exempelvis Omnisend och Sendinblue där du som användare betalar för antal emails som du skickar ut månadsvis, kan du med ActiveCampaign skicka ut obegränsat med epost till personer i din e-postlista.

Dessutom får användarna snabb och kunnig support - dock baserade i USA, så det gäller att ha koll på tidszonerna.

Om du vill börja använda ett program som skalar upp i takt med att ditt företag växer och du vill utveckla din marknadsföring - då har du vad du behöver i denna suite av program i ActiveCampaign.

Funktioner du hittar i ActiveCampaign

 • Automatisering av din emailmarknadsföring
 • Mångfald inbyggda integrationer
 • Spårning av kontakter på webbplatsen/ i appen
 • Designa dina e-postmeddelanden genom enkelt dra-och-släpp
 • Smidigt utskick av nyhetsbrev
 • Smarta autosvar
 • Rapport och analysering av kampanjer, kontakter och dina maillistor
 • SMS-marknadsföring
 • Avancerad segmentering och målinriktning
 • Anpassningsbara formulär
 • Automatiserade serier av email
 • Gratis support via telefon, livechatt och e-post
 • Övervakning av reaktioner i sociala medier
 • Kostnadsfri 1-on-1 utbildning
 • CRM- och försäljningsautomatisering
 • Gratis e-postmallar

ActiveCampaign ligger högt på min lista på grund av dess enkelhet och bredd av funktioner. Det är ett av de bästa programmen för e-postmarknadsföring på grund av dess avancerade automatisering och leveransförmåga. Med det intuitiva gränssnitt kan du lätt navigera och automatisera dina listsegment utifrån händelser och flytta dina prenumeranter baserat på hur agerar med ditt e-postinnehåll, försäljningsuppföljningar med mera.

Maskininlärningen är det smartaste verktyget på den här listan - med Predictive Actions svarar ActiveCampaign på svåra frågor om dina kunder för att automatiskt vidta åtgärder åt dig och leda dem vidare i din försäljningstratt.

Med över 850 andra appar som Facebook, Shopify, WordPress så har ActiveCampaign en styrka i mängden av sina integrationer. Du har en stor chans att det går hand i hand med din övriga digitala program vare sig du säljer produkter via e-handel, eller tjänster från din hemsida.

All data synkroniseras med deras inbyggda CRM för att ge dig eller ditt säljteam ett smidigt sätt att använda deras avancerade lead scoring för att följa upp varma leads på.

Om du inte är bekant med lead scoring är det ett sätt att tilldela poäng till enskilda e-postprenumeranter baserat på åtgärder som du väljer en valör för. Vissa steg som en kund tar ger dig en indikation på hur redo de är för ett köp.

När de sedan når ett visst värde går de antingen in i en ny emailsekvens eller så kan du få en notifikation som påminner dig om att kontakta dem.

Så här går Lead Scoring till:

 1. Först väljer du dina mätvärden för engagemang. Det kan handla om allt från att öppna eller klicka på ett e-postmeddelande till att ladda ner innehåll eller begära konsultation.
 2. Därefter lägger du till dina regler för lead scoring och poäng baserat på dessa villkor. Dessa bör ställas in baserat på ansträngningsnivå och benägenhet att konvertera.
 3. Kanske är ett öppet e-postmeddelande värt två poäng och ett klick på en länk värt fem poäng. Eller åtgärder som icke-öppningar eller avregistreringar är värda negativa poäng.

När en prenumerant når en förutbestämd tröskelpunkt flödar prenumerantdata till din CRM där de går in i ett nytt steg av automatisering: Det är ett fantastiskt system som stora företag använder för att vårda leads via e-post på ett så personligt sätt som möjligt.

Ett annat starkt försäljningsargument för ActiveCampaign är e-postleveranserna

de rankas högre än alla andra email-plattformar. E-postmeddelanden du skickar via ActiveCampaign har den lägsta sannolikheten att markeras som skräppost och har den bästa chansen att nå de primära inkorgen på Gmail och Outlook, istället för skräppost eller promotions tabben.

Med deras 1-on-1-utbildning ser ActiveCampaign till att du får ut det mesta utav programmet och deras team är alltid tillgängligt för att svara på dina frågor.

Använder du redan ett mailprogram? 

Med ActiveCampaigns gratis migrering behöver du inte oroa dig för att förlora mailadresser eller kunddata. Att börja om från början är inget du behöver tänka på i ett byte av emailprogram.

Med deras mallar kan du skapa vackra e-postmeddelanden som är i linje med ditt varumärke. Det gör att du kan skapa fantastiska nyhetsbrev och kampanjer som engagerar dina kunder och uppmuntrar dem till att eventuellt att köpa av dig.

Sätt upp en välkomst-serie för att introducera nya prenumeranter till ditt varumärke, och skicka meddelanden till dina kunder för att hålla dem uppdaterade om nya produkter och försäljning.

Användarupplevelsen i ActiveCampaign:

Gränssnittet är intuitivt och är lätt att navigera, vilket passar bra för nybörjare inom email marketing. När du har blivit lite varm i kläderna med programmet så kommer ditt workflow vara snabbt och smidigt till att få skickat ut mail till dina kunder.

Onboarding- och supportteamet är utmärkt (vilket absolut inte är en garanti i alla emailprogram) och delar användbara resurser och vägledning när du behöver det.

När du har registrerat dig kan du snabbt skapa din första emailkampanj med hjälp av en steg-för-steg-automatiseringsbyggare. Därefter får du en tydlig överblick över din process som hjälper dig att hålla koll på dina framsteg och för att göra ändringar vid behov.

Det enda som jag märkte av är att användningen av taggar kan vara förvirrande och svårt att hålla reda på till en början.

Vad kostar ActiveCampaign?

Prissättningen baseras på vilka funktioner du vill ha och storleken på din mejllista.
Lite: $9/månad
Plus: $49/månad
Professional: $149/månad
Enterprise: Custom Pricing.

Alla planer hos ActiveCampaign har du möjlighet att prova under en 14-dagars fri trial.

Sammantaget så är ActiveCampaign som en hel verktygslåda, och om du letar efter det bästa verktyget för e-postmarknadsföring, CRM, Sms och Automatisering på ett och samma ställe - då har du emailmarknadsföringsprogrammet framför dig.

Starta din fria trial med ActiveCampaign idag.

TESTA ActiveCampaign