This is some text inside of a div block.

5 enkla steg till att skapa ett vinnande nyhetsbrev

Att skapa ett nyhetsbrev är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med dina kunder och marknadsföra ditt företag. Men om du vill att dina nyhetsbrev ska vara effektiva då finns det vissa saker du inte vill vara utan.

Email

5 enkla steg till att skapa ett vinnande nyhetsbrev

Marknadsföringsstrateg

Att skapa ett nyhetsbrev är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med dina kunder och marknadsföra ditt företag. Men om du vill att dina nyhetsbrev ska vara effektiva då finns det vissa saker du inte vill vara utan.

Din rubrik ska vara catchy och intressant, och den ska presentera ditt företag och vad du gör. Du bör också dela med dig av några av dina senaste blogginlägg eller produkter, liksom kommande evenemang eller försäljningar. Och glöm inte att inkludera en uppmaning till handling! Tacka dina prenumeranter för deras tid och lojalitet och låt dem veta att du uppskattar deras stöd.

Börja med en catchy rubrik på ditt nyhetsbrev

Alla dina nyhetsbrev börjar med en och samma sak - rubriken. Du behöver locka dina prenumeranter med en intressant och fängslande rubrik, annars raderar de helt enkelt ditt e-postmeddelande och i värsta fall så skickar de den till skräpposten. Så se till att du ägnar lite tid åt att bli bättre på att skapa bra rubriker!

Hur du skriver en bra rubrik som gör att dina nyhetsbrev blir öppnade

Du vill att rubrikerna ska vara tydliga, intressanta och återspegla innehållet i ditt nyhetsbrev. En bra rubrik får folk att vilja läsa ditt nyhetsbrev, medan en dålig rubrik får dem att bläddra förbi det. Här är några tips för att skriva rubriker som får dina nyhetsbrev att öppnas

  • Fokusera på tydlighet: Se till att rubriken återspeglar innehållet i nyhetsbrevet på ett korrekt sätt. Dina läser ska inte behöva bli totalt överraskade med vad nyhetsbrevet innehåller för content.
  • Gör det intressant: Använd starka verb och ett specifikt språk för att väcka läsarnas intresse.
  • Håll det kort: undvik långa, invecklade rubriker som är svåra att förstå
  • Testa: prova olika rubriker och se vilka som får flest klick

Genom att följa dessa tips kan du skriva rubriker som fångar uppmärksamheten och uppmuntrar människor att läsa dina nyhetsbrev.

Presentera ditt företag som lösningen på deras problem

Nyhetsbrevet är det perfekta tillfället att visa dina prenumeranter att du är en expert inom ditt område och att du kan hjälpa dem att lösa sina problem.

Genom att anpassa ditt företag till kundens problem positionerar du dina produkter eller tjänster som lösningen. Detta skapar förtroende och trovärdighet hos dina prenumeranter och skiljer dig från dina konkurrenter.

Det finns några sätt att göra detta på ett effektivt sätt. Du kan tala som en expert om problemet eller dela med dig av en berättelse om hur du hjälpte en tidigare kund. Du kan också skapa en visuellt tilltalande infografik eller video som visar upp ditt företags expertis.

Dela med dig av några av dina senaste blogginlägg eller produkter

Om du har bloggat eller skapat content ett tag så har du förmodligen en katalog med innehåll som du kan dela med dina prenumeranter. Genom att dela med dig av några av dina senaste blogginlägg eller produkter i dina nyhetsbrev kan du få direkt trafik tillbaka till din webbplats.

Detta kommer inte bara att bidra till att öka trafiken på din webbplats, utan det kommer också att ge dina prenumeranter en chans att se vad du har gjort och ta del av det. De flesta har säkert inte läst igenom det mesta av din content.

Naturligtvis vill du inte spamma dina prenumeranter med för mycket innehåll. En eller två gånger i månaden är en bra tumregel. Och när du delar något från din webbplats, se till att lägga till en personlig kommentar där du låter dina prenumeranter veta varför du trodde att de skulle gilla det.

På så sätt vet de att du inte bara försöker sälja något till dem, utan att du är genuint intresserad av att ge dem värde.

Nämn kommande evenemang eller promotions

Om du har en stor försäljning eller ett evenemang på gång, se till att marknadsföra det i dina nyhetsbrev! Det är ett bra sätt att få folk intresserade och förväntansfulla inför vad som komma skall. Dessutom kan det bidra till att öka deltagandet eller försäljningen att skicka ut till de som redan är intresserade av vad eventet kommer att handla om.  

Du kan även göra det speciellt för de som faktiskt är lojala prenumeranter via att dela med dig av eventuella speciella kampanjkoder eller erbjudanden som du kommer att erbjuda under evenemanget.

Det spelar snyggt in på reciprocity-regeln av att ge för att få tillbaka.

Inkludera en uppmaning via en CTA

Dina nyhetsbrev måste innehålla en uppmaning till handling, eller CTA. Detta är något du vill att dina prenumeranter ska göra, oavsett om det handlar om att besöka din webbplats, anmäla sig till ett webbseminarium eller svara på en enkät

Din CTA bör vara tydlig och kortfattad. Du vill inte överväldiga dina prenumeranter med för många alternativ, det kan leda till att de inte vidtar någon åtgärd alls

Se till att din CTA är relevant för resten av innehållet i ditt nyhetsbrev och försök att variera den från tid till annan så att dina prenumeranter inte blir uttråkade.

Hur skriver du bra CTA i ditt nyhetsbrev

Du skriver ditt nyhetsbrev och vill försäkra dig om att dina call-to-actions (CTA) är effektiva. Här är fem tips som hjälper dig att skriva bra CTA:er:

1. Håll det kort och koncist - Dina läsare ska kunna förstå din CTA utan att behöva läsa en massa text. Håll den kortfattad och kortfattad.

2. Använd starka handlingsord - Använd ord som "upptäcka", "lära sig" eller "komma igång" Dessa ord kommer att få dina läsare att vidta åtgärder.

3. Gör det specifikt - Berätta för dina läsare exakt vad de behöver göra. Till exempel: "Klicka här för att lära dig mer om vår nya produkt"

4. Använd visuella signaler - Markera din CTA med en annan färg eller typsnittsstorlek så att den sticker ut från resten av texten.

5. Testa, testa, testa - Testa olika CTA:er för att se vad som fungerar bäst för din målgrupp. A/B-testning är ett utmärkt sätt att göra detta. Prova olika versioner av din CTA och se vilken som får flest klick.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Hur du skriver en bra rubrik som gör att dina nyhetsbrev blir öppnade

Locka dina prenumeranter till att öppna ditt mail med en intressant och fängslande rubrik - som berättar vad de får mer utav i mailet.

Vilket innehåll ska jag dela i mitt nyhetsbrev?

Dela med dig av några av dina senaste blogginlägg eller produkter. Det går även bra med relevanta evenemang eller tips och idéer du vill dela med dig utav.

Hur kan du presentera ditt företag som lösningen på kundernas problem via nyhetsbrev?

Nyhetsbrevet är det perfekta tillfället att leverera värde till dina prenumeranter så att visar dig som experten inom ditt område och att du kan hjälpa dem att lösa sina problem.

Hur skriver du bra CTA i ditt nyhetsbrev

Håll det kort och koncist. Gör det specifikt. Testa, testa och testa igen!