This is some text inside of a div block.

Bold Designz och hur de använder identitet

Bold säjer inte bara en produkt. De säljer en livsstil. Bold är ett perfekt exempel på hur man kan lyckas genom att sälja sin dröm.

Case study

Bold Designz och hur de använder identitet

Lärling inom Digital Marknadsföring

"Vi säljer drömmen om att ha sin drömhoj, vi säljer känslan av att man står ut"

-Niklas, NTK, Kjärhus, grundare av och marknadsföringsansvari Bold.

Bakgrund

Det började med en youtubekanal som går vid namnet NTKLife. Detta är Niklas kanal där han lade upp videor där han och hans vänner kör runt på sina hojar på somrarna och enkelt förklarat lever livet. Kanalen har varit aktiv i sedan 2016 och nådde 100 000 prenumeranter 2019.

Bold skapades som en utlöpare av NTKLife med avsikt att dela deras passion för motorcyklar och anpassning.  Efter att ha deltagit i olika evenemang och mässor insåg teamet att det fanns en stor marknad för människor som ville anpassa sina cyklar med unika delar.

Strategi

Bolds fokuserade på att skapa unika och iögonfallande delar. Teamet insåg att det fanns en outnyttjad marknad av människor som ville ha ett sätt att sticka ut från mängden med sina motorcykelbyggen.

För att nå denna målgrupp utnyttjade Niklas sin NTKLife YouTube-kanal för att marknadsföra Bold. Han använde den som en plattform för att visa upp de delar de tillverkade och hur lätt det var att installera. På så sätt kunde han snabbt nå en stor publik av potentiella kunder utan att behöva betala för reklam eller marknadsföringskampanjer.

De har också en närvaro på sociala medier där de delar bilder av kunders cyklar och sina egna äventyr med Bold-klistermärkeskitarna. På så sätt kan de nå ut direkt till sin målgrupp.

Min egna analys

Bold är ett brilljant exempel på ett företag som använder modern marknadsföring. De har ingen betald reklam alls utan förlitar sig bara på influencer marketing.  Denna strategi gör det möjligt för dem att nå en stor publik på ett effektivt sätt. Praktiskt taget hela deras målgrupp följer minst en av dessa influencerna på sociala medier.

Men vad är deras målgrupp?

De vänder sig till människor som vill sticka ut och vara annorlunda. Som jag nämnde tidigare finns det en viss livsstil kopplad till dessa motorcyklar som jag ska försöka förklara så bra jag kan:

Dessa motorcyklar är inte byggda för att köra på vägen. Dessa motorcyklar är off-road racing maskiner som galningar sätter väghjul på och kör på bakhjulet med. Det är en oslagbar känsla när man är ute och kör med 4 andra galningar på likadana hojar och alla ligger och leker på vägarna. Hela världen blir till er personliga lekplats. Ni kör runt hela dagen och stannar för att bada och äta lite mat innan ni sedan kör vidare och njuter av friheten och gemenskapen. Ni filmar varandra och gratulerar varandra på er körförmåga samtidigt som ni "helt enkelt har det gött".

Detta är vad Bold säljer. Bold säljer drömmen om "The Supermoto Lifestyle". Den termen är någonting som skapades av grundaren (2017) på hans youtube kanal. De säljer inte bara klistermärken, de säljer också drömmen om frihet på vägen med dina vänner.

Jag äger ett dekalkit från Bold för att när jag hade moppe och såg dessa videorna från NTKLife så visste jag omedelbart att det var precis det jag ville. Jag ville uppleva den frihet och gemenskap som fanns med att köra en sånhär motorcykel. Det ingår även i drömmen att den ska se riktigt bra ut. Hade jag endast använt logik hade jag enkelt kunnat ha råd med att äga en sådanhär hoj, men för mig ingår det i min dröm om "The Supermoto Lifestyle" att man ska ha en riktigt snygg motorcykel.

Bolds identitet framgår i varenda pixel på deras hemsida. TIll och med bilden som används för att sälja deras handskar tar fram vad de vill säga. Detta gör Bold till ett praktexempel i hur man bör visa upp sin identitet i allting man gör som företag och varumärke.

Sammanfattning

Den djärva marknadsföringsstrategin fungerar eftersom den riktar sig till en mycket specifik målgrupp. De vet vem de vill nå och hur de kan nå dem. Genom att marknadsföra sig via influencers i sin målgrupp har Bold lyckats med följande marknadsföringsmål.

1. De har skapat ett varumärke som förknippas med Supermoto-livsstilen och människor i denna livsstil är stolta över att äga produkter från Bold.

2. De har också kunnat utveckla relationer med influencers, som de använt för att sprida sitt budskap vidare och till och med skapa innehåll åt dem.

3. De har skapat en marknadsföringsstrategi som fokuserar på innehållsmarknadsföring och marknadsföring i sociala medier, vilket har gjort det möjligt för Bold att nå ut till fler personer på sin målmarknad som kan vara intresserade av deras produkter.

Företaget fokuserar på marknadsföringsstrategier som riktar sig till dem som älskar sina motorcyklar och vill visa dem. En av deras viktigaste strategier är genom sociala medier, vilket gör att de kan nå en stor publik snabbt och effektivt. De 13 personer som idag ansvarar för bold var alla kända i motorcykelsammanhang redan innan de startade företaget. Detta gör att de både har plattformar att marknadsföra på redan från början och även en följarbas och community med många blivande kunder.


Sammanfattningsvis kan man säga att Bolds marknadsföringsinsatser har varit mycket framgångsrika, eftersom de har lyckats skapa en identitet för sitt varumärke och få en lojal kundbas. Genom att marknadsföra sig via influencers har de kunnat nå en större publik och sprida sitt budskap till potentiella kunder. Denna marknadsföringsstrategi har gjort det möjligt för Bold att bli ett av de mest framgångsrika företagen för dekalsatser i världen idag.


Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Hur kan man använda identitet i marknadsföring?

Det är viktigt att ditt varumärke ska ha en stark och tydlig identitet som folk kan identifiera sig med. Detta är en drivande faktor i valet om att köpa eller inte köpa.