konvertera bättre med din hemsida
This is some text inside of a div block.

Hur du får din hemsida att konvertera bättre

Det finns mycket du kan göra med din hemsida för att driva på försäljningen och öka dess konvertering. Om din hemsida inte säljer så är det i högsta grad värt att optimera.

Hemsida

Hur du får din hemsida att konvertera bättre

Marknadsföringsstrateg

Har du en hemsida? Då kan jag gissa att du vill att den ska konvertera! 

Du vill att den ska locka besökare och omvandla dem till kunder eller leads.

Faktum är att om din webbplats inte får dina besökare att konvertera, då är din hemsida dysfunktionell. Det är då troligt att en stor del av dina besökare lämnar utan att ens klicka på en enda knapp.

Hur får man då en hemsida konverteringsvänlig?

Först börjar det med att ha koll på din kundresa! 

Robin har tagit fram ett test för dig att kunna utvärdera hur bra du är på att få dina besökare till hemsidan till att bli leads.

Ta 10X Lead Generation Strategi testet för att ta reda på hur bra din marknadsföring på att få in leads.

Testet tar dig bara 5 minuter, du får resultatet direkt i webbläsaren och det ingår en introduktionskurs så att du kan komma igång med att bygga grunden till ett system för att få in fler leads redan denna månaden!

Nedan följer nu några bra tips för när du granskar din hemsida för att göra den till en välsmord konverterings-maskin ⚙️

Håll designen enkel & lätt att navigera

Om du vill att folk ska stanna kvar på din webbplats och konvertera, måste designen vara enkel och lätt att navigera. Besökarna ska kunna hitta det de söker snabbt och enkelt.

Om din webbplats är svår att navigera kommer folk att lämna den utan att konvertera.

Så hur kan du se till att din webbplats är lätt att navigera? Först och främst bör du se till att alla dina länkar fungerar och att det inte finns några trasiga sidor. För det andra, organisera ditt innehåll på ett sätt som är meningsfullt - använd tydliga titlar och beskrivande etiketter.

Om din webbplats är svår att navigera kommer folk att lämna den utan att konvertera.

Använd starka call to actions

Dina call to actions som uppmanar dina besökare till att ta nästa steg, är en av de viktigaste delarna på din webbplats eller blogg. De bestämmer vad som händer efter att någon har läst ditt innehåll.

  • Vill du att de ska prenumerera på ditt nyhetsbrev?
  • Ladda ner ett vitboksblad?
  • Köpa en produkt?

Vad det än är, måste du göra det kristallklart med en stark uppmaning till handling.

Dina CTA:er ska vara specifika och visuellt lätta att upptäcka.

Undvik generiska fraser som "klicka här" eller "läs mer". Använd i stället något som talar om för läsaren exakt vad du vill att han eller hon ska göra, till exempel "anmäl dig till vårt nyhetsbrev" eller "ladda ner vårt white paper".

Om du inte är säker på vad som kommer att fungera bäst kan du testa några olika alternativ och se vilka som ger bäst resultat.

Underskatta inte kraften hos en stark call to action; med några tester så ökar du din konverteringsgrad.

Använd kundrecensioner för social proof

Goda kundrecensioner är ett socialt bevis - de visar besökarna på din webbplats att andra människor har haft en positiv erfarenhet av ditt företag, vilket bidrar till att öka förtroendet och på så sätt även konverteringsgraden.

Se till att du bara visar upp legitima recensioner från verkliga kunder, eftersom falska recensioner snabbt kan skada din trovärdighet.

Du kan visa omdömen på din webbplats eller inkludera kundbetyg för enskilda produkter eller tjänster.

Dessa betyg kan vara särskilt användbara för att öka konverteringarna, eftersom de ger potentiella kunder värdefull information om dina produkter eller tjänster.

Kom ihåg att nöjda kunder är en vass marknadsföringstillgång som du inte har kontroll över - så se till att de du får in är top-notch och dra nytta av deras positiva erfarenheter!

Fokusera på värdet du har att erbjuda

Ditt erbjudande är det som skiljer dig från dina konkurrenter.

Det är det som får någon att välja din produkt eller tjänst framför någon annans. Se till att erbjudandet är tydligt på din webbplats, och se till att det riktar sig till din idealiska kund.

Om du inte är säker på vad ditt värdeerbjudande är, gå igenom de kunder du redan har och fråga vad det var som fick dem att köpa av just dig. I deras ord hittar du ditt värde, det värde som du behöver ropa ut till världen.

Vilka är de unika försäljningsargumenten för din produkt eller tjänst?

Vad erbjuder du som ingen annan gör?

När du väl har identifierat ditt värdeerbjudande ska du se till att det är tydligt framträdande på din webbplats och i allt marknadsföringsmaterial. På så sätt lockar du fler av dina idealkunder och få ditt företag att växa.

Se till att din hemsida är mobilanpassad

Det råder ingen tvekan om att du går miste om potentiella affärer om din webbplats inte är mobilanpassad.

I dagens värld använder fler människor internet från sina mobila enheter än från stationära datorer, och om din webbplats inte är mobiloptimerad förlorar du sannolikt mycket trafik.

Det finns några saker du kan göra för att se till att din webbplats är mobilanpassad. För det första bör du se till att din webbplats är responsiv, vilket innebär att den anpassar sig till alla skärmstorlekar. För det andra, använd stora typsnitt och knappar så att människor lätt kan trycka på dem med fingrarna.

Slutligen behöver du se till att ditt innehåll är tydligt och kortfattat så att människor lätt kan läsa det på en liten skärm.

Om du följer dessa tips ser du till att din webbplats tillåter dina besökare kan besöka din sida på sin mobil och att du inte går miste om potentiella kunder.

Det här är bara några få tips om hur du kan få din webbplats att konvertera bättre.

Genom att följa dessa tips kan du förbättra din webbplats design, innehåll och användarupplevelse, vilket kommer att bidra till att öka din konverteringsgrad.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Hur konverterar din hemsida bättre?

Enkel design som är lätt att navigera, tydlig i vad besökaren behöver göra för att ta nästa steg, använda omdömen för social proof och fokusera på värdet DU har att erbjuda.

Vad är kundrescensioner bra för?

Social proof. Människor älskar att läsa om de som redan har lyckats. De får dem att skapa en bild av hur det skulle vara om de själva också lyckades.

Hur får jag mina besökare att ta nästa steg?

Ge dem en uppmaning till ATT ta nästa steg. Du har din funnel, nu har de precis kommit i kontakt med dig, vad behöver de göra för att nå lösningen på problemet?

Hur viktigt är det att min hemsida är mobilanpassad?

Idag är 80% av alla sökningar gjorda via en mobil. Om du tar trafiken du har på din hemsida och tar bort 80% av den.. Hur mycket försäljning skulle du gå miste om då?