konvertera bättre med din hemsida
This is some text inside of a div block.

Hur du får din hemsida att konvertera bättre

Det finns mycket du kan göra med din hemsida för att driva på försäljningen och öka dess konvertering. Om din hemsida inte säljer så är det i högsta grad värt att optimera.

Hemsida

Hur du får din hemsida att konvertera bättre

Marknadsföringsstrateg

Om du har en webbplats vill du att den ska fungera bra. Du vill att den ska locka besökare och omvandla dem till kunder eller leads. Faktum är att om din webbplats inte är utformad med konvertering i åtanke är det troligt att en stor del av besökarna på din webbplats kommer att lämna den utan att vidta några åtgärder

Så hur kan du se till att din webbplats är konverteringsvänlig? Nedan följer några några tips som är bra att ha med sig när du granskar din hemsida för att göra den gjord för att konvertera.

Håll webdesignen enkel och lätt att navigera

Om du vill att folk ska stanna kvar på din webbplats och konvertera, måste designen vara enkel och lätt att navigera. Besökarna ska kunna hitta det de söker snabbt och enkelt.

Om din webbplats är svår att navigera kommer folk att lämna den utan att konvertera.

Så hur kan du se till att din webbplats är lätt att navigera? Först och främst bör du se till att alla dina länkar fungerar och att det inte finns några trasiga sidor. För det andra, organisera ditt innehåll på ett sätt som är meningsfullt - använd tydliga titlar och beskrivande etiketter.

Om din webbplats är svår att navigera kommer folk att lämna den utan att konvertera.

Använd starka uppmaningar till åtgärder

Dina uppmaningar till åtgärder är en av de viktigaste delarna på din webbplats eller blogg. De bestämmer vad som händer efter att någon har läst ditt innehåll. Vill du att de ska prenumerera på ditt nyhetsbrev? Ladda ner ett vitboksblad? Köpa en produkt? Vad det än är, måste du göra det kristallklart med en stark uppmaning till handling.

Dina CTA:er ska vara specifika och lätta att upptäcka. Undvik generiska fraser som "klicka här" eller "läs mer" Använd i stället något som talar om för läsaren exakt vad du vill att han eller hon ska göra, till exempel "anmäl dig till vårt nyhetsbrev" eller "ladda ner vårt white paper" Om du inte är säker på vad som kommer att fungera bäst kan du testa några olika alternativ och se vilka som ger bäst resultat.

Underskatta inte kraften hos en stark uppmaning till handling. Med lite ansträngning kan du öka din konverteringsgrad och nå dina mål.

Dina uppmaningar till åtgärder (CTA) ska vara tydliga och kortfattade. De ska tala om för besökarna vad du vill att de ska göra, och de ska vara lätta att upptäcka. Undvik att använda generiska CTA:er som "klicka här" eller "läs mer" Var specifik, till exempel "Anmäl dig till vårt nyhetsbrev" eller "Ladda ner vårt white paper"

Använd kundrecensioner för social proof

Goda kundrecensioner är som ett socialt bevis - de visar besökarna på din webbplats att andra människor har haft en positiv erfarenhet av ditt företag, vilket kan bidra till att öka förtroendet och konverteringsgraden.

Se till att du bara visar upp legitima recensioner från verkliga kunder, eftersom falska recensioner snabbt kan skada din trovärdighet.

Du kan visa kundreferenser på din webbplats eller inkludera kundbetyg för enskilda produkter eller tjänster. Dessa betyg kan vara särskilt användbara för att öka konverteringarna, eftersom de ger potentiella kunder värdefull information om dina produkter eller tjänster. Kom ihåg att nöjda kunder är din bästa marknadsföringstillgång - så se till att du drar nytta av deras positiva erfarenheter!

Fokusera på värdet du har att erbjuda

Ditt värdeerbjudande är det som skiljer dig från dina konkurrenter. Det är det som får någon att välja din produkt eller tjänst framför någon annans. Se till att ditt värdeerbjudande är tydligt på din webbplats, och se till att det riktar sig till din idealiska kund.

Om du inte är säker på vad ditt värdeerbjudande är, gå igenom de kunder du redan har och fråga vad det var som fick dem att köpa av just dig. I deras ord hittar du ditt värde, det värde som du behöver ropa ut till världen.

Vilka är de unika försäljningsargumenten för din produkt eller tjänst? Vad erbjuder du som ingen annan gör? När du väl har identifierat ditt värdeerbjudande ska du se till att det är tydligt framträdande på din webbplats och i allt marknadsföringsmaterial. På så sätt lockar du fler av dina idealkunder och få ditt företag att växa.

Se till att din hemsida är mobilanpassad

Det råder ingen tvekan om att du går miste om potentiella affärer om din webbplats inte är mobilanpassad. I dagens värld använder fler människor internet från sina mobila enheter än från stationära datorer, och om din webbplats inte är mobiloptimerad förlorar du sannolikt mycket trafik.

Det finns några saker du kan göra för att se till att din webbplats är mobilanpassad. För det första bör du se till att din webbplats är responsiv, vilket innebär att den anpassar sig till alla skärmstorlekar. För det andra, använd stora typsnitt och knappar så att människor lätt kan trycka på dem med fingrarna.

Slutligen behöver du se till att ditt innehåll är tydligt och kortfattat så att människor lätt kan läsa det på en liten skärm. om du följer dessa tips ser du till att din webbplats tillåter dina besökare kan besöka din sida på sin mobil och att du inte går miste om potentiella kunder.

Det här är bara några få tips om hur du kan få din webbplats att konvertera bättre. Genom att följa dessa tips kan du förbättra din webbplats design, innehåll och användarupplevelse, vilket kommer att bidra till att öka din konverteringsgrad.

Latest Articles

No items found.