This is some text inside of a div block.

Hur du hörs och syns på internet med content marketing

Denna guide är till för att få dig att börja skapa. Så att du med din skapelse kan förmedla din kunskap och synas och höras på vår tids största teater, Internet.

Content

Hur du hörs och syns på internet med content marketing

Marknadsföringsstrateg

Denna guide är till för att få dig att börja skapa. Så att du med din skapelse kan förmedla din kunskap och synas och höras på vår tids största teater, Internet. Det är ditt bästa medel som företagare till att nå ut till de intresserade av din expertis.

På så sätt är det din största chans till att säga ciao till anställning och hälsa friheten via entreprenörskap välkommen in. Redo att börja?

Hur du hörs eller syns på internet

Det fantastiska med den digitala världen är att som entreprenör, med lite know how, kan mäta nästan allt som händer på din sida. Du kan få reda på hur många som läst, sett, klickat, scrollat, hur länge de stannat och hur de senare tog sig vidare på din sida - eller om de behövde leta vidare efter ett bättre svar på en annan hemsida.

Men innan vi går djupare in på hur du mäter din framgång med content marketing, så är det första du borde ha koll på också det som är absolut enklast att mäta; det kräver inte några tekniska eller påkostade dataprogram, det är även den största anledningen till att de flesta misslyckas inom content marketing. har du en gissning?

Har du någonsin upplevt detta fenomen? Du har en polare som precis har börjat att träna. Han kan inte sluta snacka om hur mycket som bänkades igår, hur mycket träningsvärk han har idag och hur svårt det var att bära upp den 20kg säck “proteinpulver för hästar” som han kom över för en billing peng.. Men efter någon vecka så minskar snacket om gymmet. Det dyker inte längre upp som ämne i era samtal och du börjar undra vad det var som hände med allt proteinpulver?

För att få någon att fortsätta sina besök till gymmet, så behöver de hitta den där inre motivationen, den där gnistan som motiverar till att man fortsätter sin förändring.

Med tiden blir man mer självsäker, identifierar sig med att vara en som går på gymmet och man känner inte att man behöver gömma sig längre.

Tillåt mig att vara din Personliga Tränare inför ditt Content Marketing skapande.

För att få in dig i rätt känsla gäller det till att skapa förutsättningarna där du är bekväm, där du avsätter tid till att fixa content och sen är modig nog till att våga publicera det.

Story: Jag och min sambo sitter i soffan, vår dotter ligger och sover mellan oss och en serie om en familj i Australien streamas på TV’n. Sarah, som serien handlar om, är jude. Hennes nyblivna man, George, är kristen. Mot sin familjs vilja, men för Sarah’s skull, vill George konvertera till judendomen. Han tycker att deras son ska få leva upp med föräldrar som delar religion. De packar sina väskor och tar med sin son till Israel. Tillbaka kommer de från sin resa och ställs direkt inför George's familj i matsalen. George fick inte konvertera till judendomen. De judiska prästerna ansåg George som ikke värdig; han ville konvertera för kärleken till sin fru, inte genom kärleken till tron.

Det är likadant för dig med att skapa content, du behöver gör det för kärleken av att berätta om det ämne du brinner för, inte för att du måste inom ditt företag - du behöver rannsaka dig själv för att ta reda på om du verkligen vill dela med dig?

Det allra första att mäta är att du kontinuerligt skapar content. Innan dess är allt mätande om trafik till din sida och bounce rate totalt onödigt.

Det finns 3 sätt att skapa content på

Du har 3 sätt att föra ut din kunskap på - dessa 3 sätten har sedan sina olika plattformar som funkar som dina distributionskanaler/megafoner för att höras och synas med din content marketing.

Gör som bilder - avlång med 3 bilder.

Text - Blog, Hemsida, Texter på Sociala medier

Audio - Podcast

Video - Youtube,

Ljuset från de stora lamporna bländar dig, du lyfter armen för att kunna se. Rakt framför dig ser du en videokamera riktad mot dig. Du hör din bästa vän som räknar ner “ 3.. 2.. 1..” - Vad tänker du göra nu?

Började du känna en gnutta av panik? Jag hade varit fruktansvärt obekväm av att sitta i det rampljuset också.

Video är dock ett fantastiskt medium som content! Du får inte bara bild utan även ljud, och med hjälp av AI så kan du även göra om dit tal till text.

Det hjälper dig dock inte att komma igång att skapa om du är obekväm. När du hamnar i något som gör dig obekväm så är det en sak som motiverar dig som mest- att ta dig ifrån det obekväma till något bekvämt.

Vilket i detta fallet är att sätta sig utanför kamerans lins, stänga av mikrofonen och hitta ditt forum.  

Kände du dock dig taggad, när 2..1.., då kanske just video är för dig, grattis!

Behöver du hjälp med att komma igång med video, så kan jag varmt rekommendera Malmös bästa videograf, Oliver! 

Vad tror du är ditt bästa sätt att göra content marketing med?

Jag skulle nog inte rekommendera att börja med video direkt om du känner dig obekväm. Börja gärna med bloggar eller podcast, något som är lite mindre utsatt och då kan du bygga din självförtroende och öka i takt med att du blir mer bekväm.

Kom ihåg - det finns ingen rätt eller fel - bara olika vägar att gå!

En av anledningarna till att det är så jobbigt med content marketing är för det mesta för lite tid. Att du inte ser omedelbara resultat gör att man tappar motivationen. Schema in tid i din kalender där du avsätter tid bar

Med tiden kan din Content Marketing utvecklas och du hittar andra sätt att göra det på, du känner dig mer självsäker och växer i din roll som entreprenör. Du hittar nya forum för din niche och kanske, bara kanske sätter du dig framför din webkamera och spelar in en kurs i framtiden.

Vilket blir svårare att göra om du är extremt obekväm. Men gör det snälla inte för att du hört “man ska ju synas överallt” - välj en sak, gör det riktigt ordentligt och gör det så ofta du kan.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Vad tror du är ditt bästa sätt att göra content marketing med?

Ditt bästa sätt är det som funkar bäst för dig att skapa content. Hur mycket du publicerar är vad du ska mäta. OM Du inte publicerar något, då behöver du ändra din strategi.

Hur skapar du textbaserad content?

För att skapa textbaserat innehåll måste man först förstå grunderna för bra skrivande. Detta innebär bland annat att se till att ditt arbete är välskrivet, kortfattat och informativt.

Hur skapar du ljudbaserad content?

För ljudbaserat innehåll måste du använda en inspelningsenhet för att fånga din röst. Efter det behöver du kunna publicera det som en podcast.

Hur skapar du videobaserad content?

För att skapa videoinnehåll för marknadsföring kan du använda ett program för skärminspelning eller en webbkamera. Redigera och publicera på olika sociala medier eller din hemsida.