This is some text inside of a div block.

Slösa inte din tid på content marketing - lyssna på dina kunder

Om du skapar content i form av ett blogginlägg till din hemsida. Då finns det en sak jag hoppas att du gör innan du sätter dig ner för att skriva..

Content

Slösa inte din tid på content marketing - lyssna på dina kunder

Marknadsföringsstrateg

Om du skapar content i form av till exempel ett blogginlägg till din hemsida. Så gör du väl det i hopp om att det ska driva in mer trafik till din sida? Samt att en viss del av den trafiken leder till en konvertering, en kund. Då finns det en sak jag hoppas att du gör innan du sätter dig ner för att skriva..

Det vill säga om du inte vill kasta bort din tid och döma content marketing till att inte funka för att marknadsföra ditt företag.

Det är inte revolutionerande, men det får tidigare kunder att komma tillbaka för mer och potentiella kunder hitta dig när de söker efter svar på Google. Ditt innehåll behöver vara relevant för dina läsare. Captain Obvious, I know..

Men de flesta som börjar med Content Marketing faller faktiskt just på den punkten.  

För att lyckas med ditt innehåll och inte lägga tid på att skapa content i onödan som ingen har nytta utav, då behöver det vara relevant för de målgrupper du riktar dig till.

Exempel: Om du säljer cyklar, då kan nedanstående inlägg vara relevanta för dina målgrupper.

  • Hur du byter dina ekrar på ett snabbt och smidigt sätt
  • Få din cykel redo för cykelsäsongen
  • Välj rätt storlek när du ska köpa ny cykel

De 3 exempel ovan är alla relevanta för en potentiell kund som är i steget av att fixa med sin cykel eller köpa en ny.

Med möjligheterna som finns i innehållsmarknadsföring och om vi tänker i ett större perspektiv om hur det spelar in i din funnel, så har din content potentialen till att bli en nyckelspelare i hur du får in fler leads och blir en säker källa av inkomst i ditt företag.

Är du redo att förstå content marketing bättre och sätta in en strategi för att skapa innehåll som driver in fler och nya kunder till ditt företag?

Hur skapar du innehåll som är relevant för din målgrupp?

Du börjar med att lyssna. Att skapa content som driver in en hög trafik till din hemsida går via att skapa content som är relevant för din målgrupp.

Vilka behov och önskemål har din målgrupp?

Genom att ta reda på vilka de är, vad de brinner för och vad som intresserar dem kan du skapa innehåll som är relevant för dem.

Om du börjar med att lyssna så kommer även ditt skapande att vara mycket enklare. Du börjar inte från en tom och vit Google Docs skärm, utan du får det serverat i form av vad de vill veta.

Hur du lyssnar för att ta reda på vad du ska skapa för innehåll till din hemsida

  • Direkt kontakt med dina kunder. Träffar du kunder i butik - ställ frågor.
  • Har du en aktiv maillista? Ha med i en av dina automatiska sekvenser där du skickar ut en fråga och analysera svaren.
  • Använd ett frågeformulär för att fråga dina kunder.
  • Social Listening: Vilka digitala plattformar eller forum använder sig dina kunder av? Hitta dem och börja läsa kommentarer och inlägg som läggs upp inom din niche.  

Arbeta med Content Marketing via att du börjar med att lyssna. Då kommer du att ta fram relevant innehåll som kommer kunna läsas under en lång tid framöver av dina kunder och potentiella kunder. Engagerande och bra innehåll som du publicerar på din webbplats stärker hela din digital marknadsföring.

Content marketing kan vara ett effektivt verktyg för att marknadsföra ditt företag, om du använder det rätt. För att content marketing ska fungera krävs det enligt oss att innehållet är relevant för din målgrupp - vilket i sin tur kräver att du lyssnar på vad de vill veta. Genom olika kanaler som exempelvis social media, frågeformulär eller direkt kontakt med kunder kan du ta reda på vad just din målgrupp vill veta och genom att utnyttja content marketing kan du publicera det innehållet som är relevant för dem. På så vis bidrar content marketing till att stärka hela din digital marknadföring.

Hur tar du reda på om innehållet du skapat passar din målgrupp?

Innehållet är brödet och smöret i en blogg. Utan innehåll finns det trots allt ingenting för din publik att läsa! Men hur kan du vara säker på att det innehåll du skapar verkligen når fram till din målgrupp? Här är några viktiga indikatorer:

1. Engagemangsnivåer. Kommenterar folk dina inlägg? Delar de dem med sina vänner? Tillbringar de tid på din webbplats? Om så är fallet är det ett bra tecken på att de tycker om ditt innehåll och att de finner det användbart eller intressant.

2. Trafikutvecklingen. Ta en titt på din webbplatsanalys för att se hur mycket trafik din blogg får. Om du ser en ökning av trafiken efter att du har publicerat ett nytt inlägg är det ett bra tecken på att folk är intresserade av vad du har att säga!

3. Räckvidd i sociala medier. Interagerar människor med ditt innehåll på sociala medier? Om så är fallet betyder det att de tycker att det är tillräckligt värdefullt för att dela det med sina nätverk.

Genom att vara uppmärksam på dessa nyckelindikatorer kan du få en bättre uppfattning om huruvida ditt innehåll får gensvar hos din målgrupp eller inte. Fortsätt med det goda arbetet om det gör det ... och om det inte gör det, misströsta inte! Fortsätt bara att experimentera tills du hittar det som fungerar för dem.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Hur skapar du innehåll som är relevant för din målgrupp?

Du kan skapa innehåll som är relevant för din publik genom att ta reda på vad de är intresserade av och tillgodose dessa intressen. Detta kan göras genom att genomföra undersökningar eller använda analyser av sociala medier för att se vilka ämnen som får mest engagemang.

Hur får du reda på vilken content du ska skapa för din hemsida?

Du kan fråga dina tidigare kunder om vilka ämnen de är intresserade av, vilken typ av innehåll de föredrar och vilken ton de skulle vilja se på din webbplats.

Vilken är den bästa marknadsföringskanalen för att ta reda vilken content du ska skapa för din hemsida?

Emailmarknadsföring är en kanal som ger dig ett direkt sätt att kontakta dina kunder på. Mentaliteten för människan i en inbox är även att ta in och svara.

Hur kan du veta om innehållet du skapat var bra för din målgrupp?

Om du analyserar Google Search Console så ser du m sökorden du rankar för ökar i ranking. Har du en lead magnet på din sida så kan du analysera hur många leads du får in.