3 psykologiska principer som jag använder inom marknadsföring
Idag tänker jag dela med mig av 3 psykologiska principer som jag använder inom marknadsföring. Detta är saker som du garanterat stött på, men aldrig tänkt på.
Dessa komponenter är sociala bevis, auktoritet och knapphet. Genom att förstå hur de här tre faktorerna fungerar går det att dra nytta av dem för att öka sin produktförsäljning.
Det är viktigt att vi förstår vad vi människor går igång på så att vi kan få våra läsare och potentiella kunder att gå igång och köpa det vi säljer.
Principen om sociala bevis - människor är mer benägna att köpa en produkt om de ser att andra också köper den
Har du någonsin undrat varför vissa produkter blir populära? Svaret kan ligga i principen om sociala bevis: när människor uppfattar att andra köper en produkt tenderar de att lita mer på den och är mer benägna att köpa den själva.
Du är benägen att gå med i en publik som lyssnar på ett band än att stå själv och lyssna. De allra flesta av oss är obekväma att göra sånt som andra inte redan gör eller gjort.
Det är fascinerande att se hur något så enkelt som uppfattningen om popularitet kan skapa en så kraftfull effekt - oavsett om det handlar om modeartiklar, tjänster eller teknik. Med sociala bevis har företag möjlighet att skapa efterfrågan på sina produkter i en alltmer konkurrensutsatt värld - så låt dig inte lämnas efter!
Principen om sociala bevis stämmer även in på saker som rescensioner, följare på sociala medier och andra saker som att t.ex vara med i tidningen. Det handlar om att ta sig ut och göra sig själv hörd. Det handlar ännu mer om att göra faktumet om att man är hörd - hört.
Om du eller ditt företag har en instagram sida med över 10 000 följare bör du länka till den någonstans på din hemsida eftersom att det är jättebra socialt bevis.
Principen om knapphet - skapa en känsla av brådska genom att erbjuda tidsbegränsade rabatter eller bara göra ett visst antal produkter tillgängliga
Principen om knapphet innebär att när något är sällsynt eller har begränsad tillgång ökar dess värde. För att tillämpa detta koncept i affärsvärlden har många företag börjat erbjuda tidsbegränsade rabatter och endast ett visst antal produkter.
Denna metod skapar effektivt en känsla av brådska hos konsumenterna och uppmuntrar dem att agera snabbt innan det är för sent. Det är en kraftfull teknik eftersom den utnyttjar vår naturliga tendens att vilja ha det vi inte kan få, och den har visat sig vara ett effektivt sätt för företag att öka försäljningen.
Principen om auktoritet - Använda experter inom ett ämne för att främja ett påstående
Principen om auktoritet är avgörande för att argumentera framgångsrikt för ett påstående. Genom att involvera experter inom det aktuella ämnet lägger vi till en dynamisk nivå som hjälper oss att framföra vårt budskap på ett kraftfullt, trovärdigt sätt.
Dessa experter representerar de bästa, mest välinformerade rösterna i branschen och deras ord har mycket större tyngd än en person utan formell kunskap inom det specifika området.
I mediabranschen är det vanligaste exemplet på principen om auktoritet de skådespelare som ofta anlitas för reklamkampanjer, såsom tandkräm- eller läkemedelsreklamer.
Sannolikheten att dessa personer inte är medicinska experter är hög, men effekten av reklamen fungerar likväl och bidrar till att förbrukarens investering blir lite mer uppskattad.
Slutsats
Om du kan ta reda på hur kundens hjärna fungerar kan du öka försäljningen. De försäljningstips om neurovetenskap som jag har gett dig bör hjälpa dig att börja fundera på hur du kan använda den mänskliga hjärnans kraft i din digitala marknadsföringsstrategi.
Det är därför det är så viktigt att förstå och tillämpa kognitiva neurovetenskapliga principer som sociala bevis, auktoritet och knapphet.
När de görs på rätt sätt kan dessa tre element användas tillsammans eller separat för att öka produktförsäljningen online.
Med dessa 3 vapen i din arsenal har du börjat bygga en uppfattning om hur marknadsföringspsykologi fungerar. Om du är intresserad av att veta mer om ämnet har jag skrivit en annan blogg om hur jag använder berättelser i marknadsföring och hur man ska skriva dem enligt psykologiska principer.