This is some text inside of a div block.

Hur du enkelt skapar innehåll till ditt nyhetsbrev

Email

Hur du enkelt skapar innehåll till ditt nyhetsbrev

Marknadsföringsstrateg

Att skapa innehåll till ditt nyhetsbrev behöver inte vara svårt. Det finns faktiskt många enkla sätt att skapa innehåll som håller dina prenumeranter engagerade. I det här inlägget delar jag med mig av några av mina favorittips för att skapa innehåll som är både intressant och engagerande. Så oavsett om du precis har börjat med nyhetsbrev eller om du letar efter nya idéer hoppas jag att du kommer att tycka att det här är användbart!

Hur du hittar på ett ämne för ditt nästa nyhetsbrev

Om du har svårt att komma på ett ämne för ditt nästa nyhetsbrev kan du ta del av de här tipsen:

 • Tänk på vad dina prenumeranter skulle tycka är intressant eller användbart. Vilken information kan du dela med dig av som skulle vara till hjälp för dem?
 • Kolla in andra nyhetsbrev inom din bransch eller nisch. Vilka ämnen tar de upp? Finns det något du skulle kunna lägga till?
 • Gör lite research om ämnet och hitta intressanta fakta eller historier att dela med dig av.
 • Ta en titt på din webbplats eller blogg. Vilka ämnen har du behandlat på sistone? Finns det något som du skulle kunna berätta mer ingående?
 • Fundera på några aktuella händelser eller nyheter som skulle vara relevanta för dina prenumeranter.

Håll de här tipsen i åtanke och det kommer att bli lätt att starta på idéen till att skriva innehåll till ditt nyhetsbrev. När du har kommit på ett ämne är det dags att börja skapa ditt utkast!

Hur du skapar det bästa utkastet till dina nyhetsbrev

Om du antar att du har en lista över ämnen och lite grundläggande information om varje ämne är det dags att börja skriva utkastet till ditt nyhetsbrev.

Målet med utkastet är att få ner alla dina tankar på papper i ett sammanhängande format. För att göra detta måste du börja med en stark rubrik och sammanfattning.

Rubriken och sammanfattningen är två av de viktigaste delarna i en artikel i ett nyhetsbrev.

Rubriken ska vara uppmärksam och ge läsaren en uppfattning om vad artikeln handlar om. Sammanfattningen ska ge en kort översikt över artikelns innehåll och få läsaren att vilja läsa mer. Här är några tips för att skriva rubriker och sammanfattningar för ditt nyhetsbrev:

 1. Håll det kort och koncist. En rubrik bör inte vara längre än 50 tecken och en sammanfattning bör inte vara längre än 150 ord.
 2. Var tydlig och kortfattad. Använd ett enkelt och direkt språk som är lätt att förstå.
 3. Var specifik. Undvik vaga eller allmänna uttalanden. Fokusera i stället på en huvudpunkt.
 4. Gör det intressant. Använd starka verb och aktiv röst för att fånga läsarens uppmärksamhet.
 5. Använd nyckelord på ett klokt sätt. Välj nyckelord som exakt beskriver innehållet i din artikel och som hjälper läsarna att hitta den när de söker på nätet.

Din rubrik ska vara iögonfallande och relevant för innehållet i ditt nyhetsbrev. Den bör också vara tillräckligt kort för att folk snabbt ska kunna läsa igenom den och få en uppfattning om vad nyhetsbrevet handlar om.

Se sammanfattningen som en liten introduktion till nyhetsbrevet. Inkludera en kort översikt över de viktigaste ämnena som behandlas och varför läsarna bör bry sig om dem.

Om du följer dessa tips kan du skriva rubriker och sammanfattningar som är både effektiva och engagerande.

När dessa två element är på plats kan du börja fylla i resten av ditt utkast till nyhetsbrevet. Kom ihåg att hålla det kortfattat och fokusera på att leverera värde till dina läsare. Om du gör det är du på god väg att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev.

Korrekturläsa och revidera ditt utkast

Det finns några viktiga saker att tänka på när du korrekturläser och reviderar ditt utkast till nyhetsbrev

 1. För det första: ta en paus. När du har skrivit färdigt, lägg undan utkastet en stund - en timme eller till och med över natten. På så sätt kan du komma tillbaka till det med fräscha ögon, och det är troligare att du upptäcker fel som du annars kanske skulle ha missat
 2. När du sätter dig ner för att korrekturläsa, läs nyhetsbrevet högt. Det hjälper dig att upptäcka eventuella fel i grammatik eller interpunktion och ser till att texten flyter smidigt
 3. Var noga med rubriker och underrubriker. Se till att de är tydliga och kortfattade och att de korrekt återspeglar innehållet i det avsnitt de introducerar
 4. Slutligen, använd stavningskontrollen! Detta kan vara en livräddare, särskilt om du arbetar med ett längre nyhetsbrev. Men förlita dig inte helt på den - ibland kan stavningskontrollen missa saker, så det är alltid bra att läsa igenom ditt nyhetsbrev en sista gång innan du trycker på "skicka".
Lägg till bilder och det visuella för att göra ditt nyhetsbrev mer läsvänligt

Har du avklarat alla stegen ovan så står du nu inför det sista steget av allt skapande och kämpande framför din skärm - Att faktiskt skicka ut nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med dina prenumeranter och dela nyheter och information med dem.

Så när du nu sätter dig ned vid datorn för att planera ditt nästa nyhetsbrev, tänk på att välja ett ämne som intresserar dina läsare. Dela information du skrivit om på din blogg och om nya produkter eller tjänster som löser dina kunders problem. Börja med ett utkast, skapa en catchy rubrik och en kort sammanfattning av artikeln. Kom sen tillbaka nästa dag och läs igenom det för att hitta eventuella felstavningar och fraser som inte resonerar. Inkludera de visuella med några bilder eller annan grafik som matchar innehållet i nyhetsbrevet. Korrekturläs en sista gång skicka sedan iväg det till dina prenumeranter.

Har du gjort ett bra jobb med din leadsgenerering för att få din maillista att bara växa och växa. Skapar du sen även värdefulla nyhetsbrev som får dina läsare att vilja ha mer - då har du kommit en lång väg för att få emailmarknadsföring till att ge den avkastning som den verkligen har chansen att göra.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Hur kommer du på vad du ska skriva om till ditt nyhetsbrev?

Ett sätt att komma på ett ämne för ditt nästa nyhetsbrev är att tänka på vad dina prenumeranter kan vara intresserade av. Du kan fråga dem direkt eller titta på tidigare utgåvor för att få en uppfattning om vilka ämnen som har fått mest gensvar.

Hur du skapar det bästa utkastet till dina nyhetsbrev

Planera ditt innehåll och organisera det på ett sätt som är lätt att läsa. Se till att använda rubriker och underrubriker för att bryta upp texten och göra den lättare att läsa.

Hur du bäst korrekturläser och reviderar ditt mailutkast

Mitt bästa tips är att läsa e-postmeddelandet högt eller be någon annan läsa igenom det. Det dyker alltid upp något då!

Hur använder man bäst bilder för att göra nyhetsbrevet mer läsvänligt

Välj bilder som är relevanta för ditt ämne och som hjälper till att förklara din poäng. Använd dock bilder sparsamt; alltför många kan göra ditt nyhetsbrev rörigt och svårt att läsa.