This is some text inside of a div block.

Hur vet du om det är rätt för dig att starta ett företag?

När du undrar hur du ska göra om du vill starta ett företag - börja med dig själv!

Livsstilen

Hur vet du om det är rätt för dig att starta ett företag?

Marknadsföringsstrateg

Eftersom du har landat på det här inlägget - då gör jag en vild gissning om att det finns en önskan inom dig, något som säger att du skulle vilja sköta ditt liv på ditt sätt, men kanske känner du dig fast vid “hur gör jag?”..

Jag satt själv fast i många år med just den frågeställningen. Är jag bra nog till att ens klara av det?

Du har företaget inom dig..

Om du ens känner känslan av att vilja hitta just svaret på den frågan - då har du allt som krävs för att ta det första steget ut och prova dig fram.

I den här fasen är det inte att skapa själva produkten som du tänker bygga hela företaget på, just nu handlar det faktiskt väldigt lite om produkten, det handlar bara om vad du vill.

Det är resan, som är målet.

För via att du tar ditt första steg mot att starta en väg inom entreprenörskap och företagande påbörjar du en resa i att hitta dig själv. När du väljer att göra något, då väljer du samtidigt bort alla de andra sakerna du också tänkt dig.

Där du lägger din tid kommer att avgöra vad det blir av dig, ditt företagande och det du drömmer om.

Ta dig tid till att lära känna dig själv, så att du sen kan göra de val som verkligen känns rätt. Ju närmare du kommer den kärnan, desto bättre och tydligare kommer dina beslut att bli.

Det skönaste för mig i företagandet har varit att jag gjort det för mig själv. Det är ur en inre kommunikation med mig själv. Den där inre känslan av att jag gör det som känns rätt - för mig.

Hur vet du om det är rätt för dig att starta ett företag?

De flesta kommer aldrig längre än idéen. Jag har så många vänner jag hört som sagt orden - jag borde starta ett företag som gör.. men aldrig kommer till att ens prova om de skulle klara av det.

Jag startade mitt företagande i februari 2014. Det var en riktigt seg start i att lära mig hur allting funkade med att starta upp ett företag, bokföring och sälj. Jag fokuserade mest på mina produkter och tjänster istället för vad mina potentiella kunder ville ha.

Men mina utgifter i företaget var låga, min envishet hög och jag hade en sambo som höll uppe den lilla ekonomi vi hade. Så jag lyckades med tiden att utveckla mig själv; jag hittade mer och mer det som kändes rätt för mig.

Det tog mig många år att komma till rätta med det, för jag hade en lång väg att gå för att kunna stå upp för mig själv och tron av att jag kunde klara det.

Jag tog under de åren många beslut. Beslut som för omvärlden var helt absurda för min situation, men det var jag som följde min magkänsla. De kunde ju inte känna den?

Om du inte är säker på vad du ska göra, prova en massa olika saker tills du hittar något som känns rätt.

Har du bestämt dig för att företagande är för dig?

Var kan du då hitta idéen till ditt företag?

Det handlar om exakt det där jag INTE gjorde i min start; de där andra människornas liv och hur jag via min kunskap skulle kunna förändra deras liv till det bättre.

Idag gör jag som jag önskar att jag hade gjort från början. Jag börja med att prata om mitt intresse, min niche, min idé. Finns det någon som vill lyssna och lära sig, då har jag en potentiell att starta en kommunikation med för att ta reda på vad de behöver.

Starta ditt företag på en idé för att du tycker att det är roligt att göra, inte för att du ser potentialen i snabba cash.

Jag tycker Jeff Bezos sa det bra om just idéer nystartade entreprenörer - "När du har en idé, tänk på om den kommer att kunna påverka andra människors liv. Kommer du fram till att den verkligen kan göra det, och inte bara är för dig. Då har du en idé för ett företag."

För utan den bilden så kommer du aldrig att kunna kommunicera din produkt till en målgrupp som kommer förstå - trots att din företagsidé hjälper dem att lösa ett problem som ger dem mer av livet.

Du behöver inte en fysisk produkt för att starta som entreprenör

Med fördel börjar du utan. En fysisk produkt är kostsamt att ta fram. Börja istället prata om dina erfarenheter och din kunskap.

Du kan vara på nivå 11 av något som någon annan är på nivå 8 inom. Vad skulle du kunna guidea dem till för att enklare och snabbare nå till nästa nivå?

Paketera och förmedla det. Vem tror du att de kommer att fråga efter när de behöver nå nivå 10? Jo, den som hjälpte dem till nivå 9.

Vad ska du göra med din företagsidé när du väl har den?

Lägg tiden i början på att hitta din community inom din niche - finns de i facebook groups, TikTok eller på forum? Ta sen in den information som din målgrupp delar. Deras frågor, frustrationer och vad de undrar.

Det ger dig en bild av efterfrågan och vad du behöver svara på.

Börja med en hemsida, prata om din niche, börja skriva om din niche på din hemsida - a'la content marketing.

När du har fått en snurr på dina inlägg och även börjat att svara an på din communities frågor kan du starta upp en maillista för att få en djupare relation med dem och kan kommunicera med dem 1on1.

Ställ frågor för att bättre förstå din målgrupp och hur du kan positionera din idé för att de ska förstå värdet av din idé i deras liv.

Din inställning = ditt företag

Detta handlar inte om att bli en enormt framgångsrik företagare eller att bli sjukt rik på företagandet - det handlar om dig och din resa. Jag kan idag leva på mitt företag och jag gör det via något som jag tycker är roligt, men resan dit, my god, resan dit.. har gjort att jag hittat mig själv. Den där känslan av att det känns rätt, jag har gått min egen väg och gör detta för att jag vill, inte för att någon annan vill. Jag banar min egen väg här i livet - det är den bästa känslan av allt.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Hur vet du om det är rätt för dig att starta ett företag?

Fråga dig först om du har drivkraften och motivationen att starta och driva ett eget företag. Därefter ska du uppskatta hur mycket tid och pengar du kommer att behöva för att få igång ditt företag.

Har du bestämt dig för att företagande är för dig?

Om du kan svara Ja på den frågan, då tror du att entreprenörskap det bästa sättet för dig att nå dina mål och skapa en framgångsrik framtid för dig själv.

Vad ska du göra med din idé när du väl har den?

När du har en affärsidé bör du undersöka marknaden för att se om det finns ett behov. Börja sen att bygga din audience, din målgrupp som är intresserade av det du kan, inte det du säljer.

Din inställning = ditt företag

Hur din attityd påverkar ditt företag bestäms av hur du interagerar med dina anställda, kunder och andra företag. En positiv attityd leder till ett mer produktivt och framgångsrikt företag.