hur du samlar in mailadresser till din mejllista som stärker din epost marknadsföring
This is some text inside of a div block.

Vill du ha kvar ditt företag 2023? Börja bygga på din mejllista.

Det är lättare än någonsin för nya entreprenörer att starta sitt företag online, men det gör också konkurrensen ännu tuffare för ditt företag att nå framgång - en mejllista är nyckeln till att lyckas i det långa loppet.

Email

Vill du ha kvar ditt företag 2023? Börja bygga på din mejllista.

Marknadsföringsstrateg

Hade du frågat mig 2017, när jag tog över den digitala marknadsföring för ett skoföretag, då hade jag sagt att du skulle skippa att bygga en mejllista. 🤦

Email och nyhetsbrev var inte lika viktigt som att marknadsföra sig över sociala medier.

Tur att man kan lära sig nya saker!

Den här artikeln går jag igenom varför din mejllista kommer att vara räddningen för ditt företag 2023. Fördelar med emailmarknadsföring och hur du gör e-mail till en effektiv marknadsföringskanal inom din digitala marknadsföringsstrategi.

Har du inte en enda mailadress i din mejllista? Det är aldrig för sent att börja samla in mailadresser.

Att jobba med epost kräver ett långsiktigt tänk, men det är extremt givande och lever upp till uttrycket snöbolls-effekten!

Nedan följer några anledningar till varför du bör bygga upp en e-postlista och använda e-postmarknadsföring för att marknadsföra ditt företag 2023.

Varför bör du samla in mailadresser i en mejllista?

Jag vågar på mig att säga att alla som menar allvar med sitt företag bör ha en mejllista. Maillistor är ett effektivt sätt att bygga relationer och driva på försäljningen i alla sorters företag.

En mejllista är en långsiktig investering som närmast kan förknippas med att bygga upp en aktieportfölj för de kommande 10-30 åren till vilken du återinvesterar varje utdelning. Ränta på ränta effekten kommer att vara markant!

En maillista ger dig en närmast direkt kommunikationslinje med din publik. Du kan snabbt och enkelt skicka ut uppdateringar och specialerbjudanden, samtidigt som den är det närmaste vi kommer ett fysiskt personlig möte med en potentiell kund.

E-post är mycket effektivare än att förlita sig på än sociala mediers algoritmer eller för att hoppas att folk ser dina uppdateringar på din webbplats.

När du regelbundet kommunicerar med personer på din e-postlista börjar de känna sig som en del av en gemenskap. Detta leder till ökad lojalitet och engagemang = mer försäljning i slutändan.

Vad finns det för fördelar med att äga en mejllista?

  • Du äger din mejllista, till skillnad från sociala medier som facebook och tiktok, som när som med sina snabba vändningar när som helst kan bli irrelevanta och dina följare flyttar vidare till nästa plattform.
  • E-postmarknadsföring är en av de mest effektiva kanalerna för digital marknadsföring, med en genomsnittlig avkastning på 122 % (enligt Direct Marketing Association).
  • En mejllista ger dig ett sätt att kontinuerligt marknadsföra dig till dina prenumeranter. Bygga upp relationer med dina kunder över tid, vilket ökar chansen att de kommer att göra affärer med dig i framtiden.
  • Dina epost utskick och nyhetsbrev skickas ut till ALLA, om du vill, på din mejllista. Det styrs inte av sociala plattformar som kan ändra sina algoritmer eller policyer som dramatiskt kan minska räckvidden på dina inlägg.

Hur startar jag en mejllista?

Om du startar en e-postlista från grunden är det första du behöver göra att välja rätt emailprogram för uppgiften. Det finns idag en växande pool av program och plattformar tillgängliga för att jobba med e-post. Undersök dina alternativ och välj det mailprogram som bäst uppfyller dina behov och enklast integrerar med din tech stack av andra program.

Därefter måste du inrätta ett anmälningsformulär, också kallat optin, på din webbplats. Se till att formuläret är lätt att hitta och enkelt att fylla i.

Vill du öka antalet som skriver upp sig till ditt nyhetsbrev? Marknadsför inte din optin som "Få mitt Nyhetsbrev", gör det intressant: "Få mina 5 tips på hur du ökar din optin-frekvens till ditt nyhetsbrev" - det lät väl roligare att skriva upp sig för att få de mailen i din inbox? Det handlar om värde!

Nu behöver du börja marknadsföra din mejllista. Skicka ut ett meddelande till dina befintliga kunder och se till att inkludera en länk för registrering i all din framtida kommunikation.

Med lite ansträngning kommer du snart att ha en blomstrande maillista som hjälper dig att ta ditt företag till nästa nivå!

vad kan du göra med din mejllista

Vad gör jag när jag har folk på min maillista?

När du har väl har kommit igång med att bygga din mejllista. Då är nästa bit i pusslet att hålla igång den - viktigaste i detta skede är att fokusera på kvalitet framför kvantitet.

Det är bättre att ha en liten lista med engagerade prenumeranter än en stor lista med människor som aldrig öppnar dina e-postmeddelanden.

Fokusera på att ge så mycket av dig själv och din kunskap. Värdet du erbjuder i dina mail ät vad som kommer göra att någon stannar kvar på din lista och vill ha mer av vad du har att erbjuda. Var tydlig med vad de kan förvänta sig av dig och se till att det är något som de blir glada över att få.

Slutligen ska du komma ihåg att det tar tid att bygga upp en e-postlista. Bli inte avskräckt om du inte ser resultat omedelbart - det tar tid och kraft att bygga upp en lista med kvalificerade prenumeranter som är intresserade av vad du har att säga.

Ibland är det bättre att ta bort prenumeranter från din mejllista än att ha kvar dem

Visst är det kul att din mejllista växer! Men, det finns de som skrivit upp sig som inte har öppnat dina mail på flera månader. Även om det kan vara frestande att behålla dessa "kalla" prenumeranter på din lista med tron och hoppet om att "de kanske vill köpa något i framtiden!". Så är sanningen tyvärr den att de är mer benägna att trycka på ditt mail som "skräppost" än att göra ett köp.

Om en prenumerant inte har visat något intresse för dina nyhetsbrev, då är sannolikheten stor att de aldrig, någonsin, kommer att köpa något från dig. Det kvittar hur många mail du skickar till deras inbox.

Jag förstår - varje mailadress är värd 200:-.. Men du vill hitta dina lojala kunder, de som verkligen vill köpa av dig. Det är de kunderna du ska fokusera på, de är de viktigaste för utvecklingen av ditt företag.

Du gör prenumeranten, och din mejllista, en tjänst när du rensar din lista från kalla prenumeranter. Med rätt emailprogram så tar du med 3 enkla steg bort dina kalla prenumeranter.  

Tänker du börja att samla in mailadresser än?

En mejllista kommer bli en av de viktigaste tillgångarna du har i ditt företag och en stor drivare av leads i din funnel. Din direkta kommunikationslinje med dina kunder. Ditt mest effektiva sätt att öka varumärkeskännedom och driva på din försäljning och inkomst.

Om du står i startgroparna av ditt företagande, eller om du letar efter sätt att öka framgången för ditt nuvarande företag är det ett klokt beslut att investera i e-postmarknadsföring. Vänta inte med att börja bygga din mejllista.

Steg för steg guide till att börja med email marknadsföring

Funderar du på att starta med e-postmarknadsföring men vet inte var du ska börja? Då är det här artikeln för dig! Jag tar dig med på en enkel steg-för-steg-guide som sätter dig i rätt riktning för framgång med e-postmarknadsföring.

LET'S GO >

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Varför du bör bygga upp en mejllista för ditt företag?

En maillista är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med dina kunder och hålla dem uppdaterade om dina senaste produkter, tjänster och kampanjer.

Hur startar jag en mejllista?

Ett sätt att börja bygga upp din mejllista är att använda programvara som gör det enkelt att samla in e-postadresser från dina besökare.

Vad gör jag när jag har folk på min maillista?

Det är viktigt att tänka på vad du vill uppnå med din e-postmarknadsföring innan du börjar skicka ut meddelanden, och att utforma dina kampanjer med dina mål i åtanke.

Ibland kan det vara bättre att ta bort någon från din mejllista än att ha kvar dem

Även om det kan vara frestande att behålla dessa "kalla" prenumeranter på din lista med tron och hoppet om att "de kanske vill köpa något i framtiden!". Så är sanningen tyvärr den att de är mer benägna att trycka på ditt mail som "skräppost" än att göra ett köp.