En guide till innehållsmarknadsföring / content marketing.
This is some text inside of a div block.

En enkel guide till hur du börjar med innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring sätter dig på Google-kartan så att dina kunder kan hitta dig! Men vet du var du ska börja? I den här steg-för-steg-guiden visar jag dig hur du börjar med innehållsmarknadsföring som soloprenör.

Content

En enkel guide till hur du börjar med innehållsmarknadsföring

Marknadsföringsstrateg

Är du nyfiken på innehållsmarknadsföring men vet inte var du ska börja?

Eller kanske har du börjat skapa innehåll men det ger inte de resultat du hoppats på. I den här steg-för-steg-guiden visar jag dig hur du börjar med innehållsmarknadsföring och skapar en plan som fungerar för ditt företag.

Jag delar också mina bästa tips som har hjälpt mig att generera leads och öka min trafik.

Så oavsett om du precis har börjat eller vill ta din innehållsmarknadsföring till nästa nivå är den här guiden för dig!

Vad använder man innehållsmarknadsföring / content marketing till? 

Företag kan använda innehållsmarknadsföring för att uppnå en rad olika mål, t.ex. att öka varumärkeskännedomen, driva trafik till sin webbplats, generera leads och etablera sig som experter inom sitt område. Nyckeln till framgång med innehållsmarknadsföring är att skapa innehåll som din målgrupp finner värde i.

Om du letar efter ett sätt att öka medvetenheten om ditt företag och få kontakt med fler kunder kan innehållsmarknadsföring vara den lösning du söker. Börja med att identifiera målgruppen för ditt innehåll och planera och skapa engagerande innehåll som talar till dem. Mät och analysera sedan effektiviteten av dina insatser och förfina och förbättra din strategi vid behov.

Hur utvecklar du en content strategi för att enkelt skapa och publicera innehåll?

Innehållsmarknadsföring kan vara ett utmärkt sätt att komma i kontakt med din publik och bygga förtroendefulla relationer. Men vart börjar man egentligen?

Det kan vara knepigt att veta vilken typ av innehåll som verkligen funkar hos din kundgrupp.

Som tur är finns det några enkla steg du kan följa för att utveckla en solid innehållsstrategi.

Det finns två olika kategorier av innehåll du bör sikta på. De sidor som jag också kallar landingssidor, eller money pages, till de sidorna vill du att kunder ska landa när de är redo för att köpa.

Hur vet man vilka som är redo att köpa? Det får vi reda på via något som kallas Search Intent - när de söker på google efter "bästa emailprogrammet för småföretagare" då står de inför att göra ett köp - de kan ju lika bra vara via ditt företag.

Men, för de som inte är lika redo då men som ändå är intresserade, de söker kanske efter "hur börjar man med email marketing" - den sökaren blir avstöt av säljande inlägg och vill ha informativa inlägg också kallat supporting articles.

De inläggen använder jag sen för att länka vidare till min money page, utifall de är redo.

Ta dig först tid att förstå din målgrupp och vilken typ av innehåll de letar efter:

  • Var stöter min målgrupp ofta på problem?
  • Vad skulle göra deras liv enklare?
  • Vad ställer de vanligtvis för frågor?

När du har en god förståelse för din målgrupp, då blir också ditt jobb med att skapa innehåll som tillgodoser deras behov, mycket enklare.

Gå verkligen på djupet med ditt innehåll inom din niche.

Du kanske skriver om cyklar och tror att du har skrivit om allt om cyklar, men du kan även skriva en artikel hur du bäst smörjer din cykel för att rulla så lätt som möjligt på vägarna, hur du enklast byter kedjan (vilket jag själv finner svårt!).

Är du den som levererar svaret på min fråga ✌️ jag kanske inte är den som kommer att handla av dig, jag vill bara få löst min kedja.

Men, att jag hittar svaret på ditt inlägg stärker HELA din hemsida, skapar din auktoritet inom området cyklar - du blir experten!

Allt detta låter ju såklart fantastiskt, men nu undrar du säkert hur ofta du måste skriva nya inlägg? Kort och gott så är det - ju mer du skriver, desto snabbare går det. Men, du ska ju hinna med annat i företaget också.

En bra tumregel är att sikta på ett inlägg per vecka - gör det med kvalité och tanke bakom det. Mitt tips är att sätta ett datum som deadline för publicering, när du nått det datumet så publicerar du inlägget i vilket skick det än är i.

Din första måttstock är hur mycket du publicerar, inte hur perfekt det blev.

Hur Sprider du ditt innehåll från din hemsida / blogg till dina andra marknadsföringskanaler

Nu har du skrivit färdigt ditt inlägg och publicerat det på din hemsida, men vad nu då?

För att få ditt inlägg att bli indexerat av Google = synligt i deras sökmotor, då tar det dagar och ibland veckor.

Innehållsmarknadsföring är för det långa loppet, inte sprinten.

Men vad är poängen med att skriva om ingen läser det? Då når vi den goda nyheten, och det är att det finns andra sätt att få dina blogginlägg framför potentiella läsare.

En av de mer effektiva metoderna är att dela ditt innehåll på sociala medier. Detta hjälper dig att nå ut till en större publik och skapa intresse för din blogg och det innehåll du har skrivit ihop.

Det smidigaste sättet är att se ditt blogginlägg som flera mindre inlägg. Jag brukar tänka att varje sub-heading är som ett eget inlägg för sociala medier. Så det här inlägget om innehållsmarknadsföring blir ca 3-4 inriktningar för sociala medier innan jag är klar med den.

De inriktningar blir sen till ett flertal videor för Youtube shorts och karuseller på Instagram, men sociala medier är inte det enda stället där du kan marknadsföra dina blogginlägg.

Du kan också dela dem i relevanta forum, i ditt nyhetsbrev via e-post och till och med på andra webbplatser.

Vill du verkligen sprida ditt inlägg så är nyckeln att vara kreativ och tänka utanför boxen. Ju fler ställen du delar ditt innehåll på, desto större är sannolikheten att människor ser det och blir till regelbundna läsare av din blogg.

Men se det inte som ett måste att dela det överallt, låt det ta tid och utveckla det över månader via googles sökbarhet.

Mät och analysera resultaten - justera din content strategi vid behov

Som innehållsmarknadsförare är det viktigt att mäta hur effektiva dina insatser är och göra de justeringar som behövs.

Ditt inlägg är inte något du skrivit ihop och kryssat av från din To-Do. Ditt inlägg är högst levande - till vilken du kan tillföra mer content; förtydliga och lägga till fler paragrafer och bättre bilder, kanske även embed en youtube video?

Allt som gör att fler hittar till inlägget och stannar längre på din sida.

Det finns ett antal sätt att analysera dina blogginlägg - de 3 måtten jag själv kollar på är:

  • Traffic - hur många människor som läser dina artiklar,
  • Time Spent - hur lång tid de spenderar på din webbplats  
  • Bounce Rate - om de besöker fler sidor på min hemsida.

Denna information hittar jag i Google Analytics, ett gratisprogram från google för att mäta din hemsida, för dig som har en gmail / google konto.

Jag brukar även analysera vilka sökord som någon hittade in till min sida med - detta gör jag via Google Search Console.

Där kan jag se vilka sökord som mitt inlägg har synts för, hur många som har klickat sig in via det sökordet och vilken ranking jag har på Google utifrån det sökordet.

Den datan använder jag sen för att optimera mitt inlägg för att ranka bättre för sökord jag vill ranka bättre för. Optimerar gör jag med mer Content eller SEO, search engine optimization.

Genom att spåra dessa mätvärden får du en tillräckligt bra uppfattning om hur ditt innehåll fungerar och om folk tycker att det är värdefullt eller inte.  

Hur ofta behöver du då analysera dina inlägg? Inte så ofta som du tror, någon gång i kvartalet.

Det första du vill ordna efter att du publicerat ditt inlägg, är att se till att ditt inlägg är indexerat av google. Det gör du via Google Search Console. Efter det är det bara att vänta och se efter några månader.

Oavsett vad som gäller för dig och din strategi, var inte rädd för att experimentera tills du hittar det som fungerar bäst för dig och din målgrupp. Förfina och förbättra din strategi för innehållsmarknadsföring allteftersom du blir bättre!

Så där har du det! Det är grunderna för hur du börjar med innehållsmarknadsföring.

Det kan verka skrämmande till en början, men om du tar det steg för steg och planerar din strategi noggrant kommer du att vara på väg att skapa bra innehåll som engagerar din publik och ger resultat för ditt företag.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Vad använder man innehållsmarknadsföring / content marketing till?

Innehållsmarknadsföring används för att skapa och distribuera innehåll för att locka och behålla kunder.

Hur utvecklar du en content strategi för att enkelt skapa och publicera innehåll?

lista över ämnen som du vill skriva om och samla in information om varje ämne.

Hur Sprider du ditt innehåll från din hemsida / blogg i dina andra marknadsföringskanaler

lägga upp en länk till ditt innehåll på dina profiler i sociala medier eller skicka e-post till dina prenumeranter.

Mät och analysera resultaten - justera din content strategi vid behov

Mät och analysera resultaten av din innehållsmarknadsföring genom att titta på din webbplatstrafik, genererade leads och konverteringsfrekvens.