This is some text inside of a div block.

Email marketing är värt sina utskick i guld

Använder du e-postmarknadsföring för att nå din målgrupp och engagera potentiella kunder? Om inte missar du ett kraftfullt verktyg för att öka din vinst. Lär dig hur du på bästa sätt använder e-post för att växa ditt företag!

Email

Email marketing är värt sina utskick i guld

Marknadsföringsstrateg

Många företag använder e-postmarknadsföring som sitt främsta verktyg för att nå sin målgrupp och engagera potentiella kunder. Det finns olika typer av meddelanden som kan skickas via e-post, men några av de vanligaste är nyhetsbrev, reklamkampanjer och meddelanden om evenemang.

Lär dig hur du bäst använder e post för att skicka meddelanden till din lista utan att de vill avsluta sin prenumeration efter det första mailet. Som ett resultat kommer du med tiden att kunna förlita dig på din e-postlista som en säker och trygg inkomstkälla till att bli en framgångsrik företagare.

Med dagens emailprogram så har processen även blivit otroligt enkel och intuitiv. De sofistikerade programmen för emailmarknadsföring har även integrationer till de flesta system och appar du kan tänka dig. Vilket gör hela din tech stack som företagare enkel att synka.

Vad är e-postmarknadsföring och funkar det verkligen fortfarande?

För att inte tråka ut dig med en massa text - se bilderna nedan för att få en tydligare bild om varför email är värt din tid för att få dig att börja investera till att göra ditt företag mer lönsamt via email marknadsföring.

Det genomsnittliga värdet av en e-postprenumerant är 480:- (DMA)

QUOTE med sin höga avkastning på investerad krona och tid skiljer sig E-postmarknadsföring från sociala medier.

Constant Contact - Email marketing ROI

Den höga avkastningen är förmodligen anledningen till varför så många som 86 % av marknadsförare anser att e-post är "viktigt" eller "mycket viktigt".(DMA).

Börjar du förstå varför du borde hänga med tåget och börja med email marketing för att driva på lönsamheten i ditt företag? Jag hoppas det!

Hur kommer det sig att e-postmarknadsföring fungerar så pass bra?

Med email så har du kontrollen - du äger listan OCH distributionen

Det här kan vara email marketings största styrka!

När du får någon att skriva upp sig på din maillista - då har du en direkt linje till deras inbox. De har aktivt valt att gå med i din lista.

Vare sig det var för att skriva upp sig för att få ditt nyhetsbrev eller för att du hade en lead magnet som snyggt segmenterade dem direkt från början. Så har du fått godkänt att kontakta dem på till deras mail.

Det funkar inte riktigt så enkelt med sociala medier idag som Facebook, Instagram, Twitter eller Linkedin - eller vilken annan social media plattform idag.

Det har visat sig i en studie att engagemanget på ett inlägg på facebook ligger under 1%..  Om du istället jämför det med engagemanget du kan få på ett mail som har en genomsnittlig öppningsfrekvens närmare 21.33% så förstår du skillnaden!(MailChimp).

Folk är mer accepterande kring att från marknadsföring meddelanden över mail

Jag känner inte någon som öppnar Instagram på deras telefon för att kolla på annonserna.

För faktans skull så är det faktiskt, 45% av konsumenterna som rapporterat att sociala media annonser är irriterande (AdWeek). Detta är ju för att deras inställning när de öppnar appen är helt annorlunda än när de öppnar för att läsa mail i sin inbox.

Inställningen jag har när jag öppnar min privata inbox är de inte för att se alla mail som jag fått från familj och vänner, eller influencers och företag jag följer.

Det är för programmen jag har, företagskontakterna jag skapat - jag förväntar mig att bli marknadsförd åt.

(HubSpot) Hittade faktiskt att 86% av konsumenter föredrog att få marknadsföring via mail istället för facebook annonser, Reklam på tv eller Display annonser i Google. Det i sig är ju värt att tänka på!

Det kan vara svårt att tro, men mail konverterar riktigt bra!

När det kommer till att få dina leads till kunder, då finns det inget som slår mail på tangenterna! Mail ger dig möjlighet att anpassa ditt budskap, presentera erbjudanden och en vänlig ton till dina prenumeranter, vilket sociala medier inte kan göra.

Email konverterar 40x fler leads till kunder än Facebook och Twitter kombinerat (McKinsey).

Allt detta kan ger mer försäljning och intäkter för ditt företag - vilket gör det till en no-brainer om du vill starta ditt företag på rätt fot.

Men du tänker säkert nu; "All denna statistik är ju bra, men hur gör man då?"

Använd kraften i e-postmarknadsföring och börja bygga upp din e-postlista idag! Med en hög avkastning och möjligheten att nå människor på ett mer personligt sätt är det ett ovärderligt verktyg för alla entreprenörer. Och med rätt strategi kan du frigöra dess fulla potential och se otroliga resultat för ditt företag.

Vad behöver ett emailprogram innehålla för funktioner för att passa ditt företag? Läs vår guide så får du reda på det! 

Steg för steg guide till att börja med email marknadsföring

Funderar du på att starta med e-postmarknadsföring men vet inte var du ska börja? Då är det här artikeln för dig! Jag tar dig med på en enkel steg-för-steg-guide som sätter dig i rätt riktning för framgång med e-postmarknadsföring.

LET'S GO >

Latest Articles

No items found.