This is some text inside of a div block.

3 enkla steg till hur du rensar din e-postlista för att inte hamna i skräpposten

Genom att följa dessa tre enkla steg kan du rensa din e-postlista från kalla prenumeranter och hålla din lista frisk. Kvar har du dina aktiva prenumeranter, de som öppnar dina email och vill ha mer av det du har att erbjuda.

Email

3 enkla steg till hur du rensar din e-postlista för att inte hamna i skräpposten

Marknadsföringsstrateg

Om du jobbat gediget med din innehållsmarknadsföring och haft en strategi för din leadgeneration, då har du förmodligen börjat få en e-postlista full av mailadresser. Yippi!

Det finns dock de som skrivit upp sig, men som inte har öppnat dina mail på flera månader (eller till och med år). Även om det kan vara frestande att behålla dessa "kalla" prenumeranter på din lista för att "de kanske vill köpa något i framtiden!", är sanningen tyvärr den att de är mer benägna att trycka på "skräppost"-knappen än att göra ett köp.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt med dagens emailprogram till att rensa din e-postlista från dessa kalla prenumeranter så att du inte bara kan öka din öppningsfrekvens, utan även undvika att hamna i den ökända skräpposten.

Varför du inte borde skicka nyhetsbrev till kalla prenumeranter.

Har du en prenumerant, under en lång tid, som inte visat något intresse för dina nyhetsbrev? Då är sannolikheten stor att de aldrig kommer att göra det heller. Tough luck! Vilket också tyder på att de inte kommer att köpa något från dig, oavsett hur många gånger du skickar e-post till dem.

Risken för att de till slut kommer att tagga dina mail som skräppost är också mycket högre. Vilket är en indikation till alla mailservrar att du som avsändare skickar ut spam 😬 därför bör du inte skicka nyhetsbrev till prenumeranter som gått kalla!

Jag förstår, varje mailadress är värd 200:-, men du vill hitta de som verkligen vill köpa av dig, dina lojala kunder. Det är de kunderna du ska fokusera på, de är de viktigaste för utvecklingen av ditt företag. Kommunicera till dem och bara till dem, förstå dig på dem, deras problem, deras önskemål och sälj bara till dem som vill köpa.

Du vill dela all din kunskap för att hitta kunderna som faktiskt vill köpa det du säljer, för att de tror att det kommer generera så mycket värde till att göra deras liv bättre.

Det är därför det är så bra att folk skriver av sig från din maillista, och det är därför det är bra att ha en process där du rensar ut dina kalla prenumeranter. På så sätt slösar du inte bort din tid (och dina pengar) på personer som aldrig kommer att köpa något av dig.

Om du fortsätter att skicka e-post till dem kommer du göra dem mer benägna att markera dina meddelanden som skräppost = en dålig indikator för din mailadress!

1. Segmentera in dina kalla prenumeranter till en egen tag

En kall prenumerant är en som har ett lågt engagemangsvärde. De köper inget av dig, de klickar inte på några länkar i dina mail eller så öppnar de inte ens dina mail. Om någon inte har öppnat dina mail på sex månader, så är det troligt att de aldrig kommer att göra det heller.

Du kan segmentera dina kalla prenumeranter genom att placera dem i en separat e-postlista eller genom att tagga dem som "kalla" i ditt program för e-postmarknadsföring. Sedan, under en period (till exempel två till tre månader), slutar du skicka dem dina regelbundna nyhetsbrev.

2. Skicka dem ett sista e-postmeddelande.

När du har slutat skicka e-post till dina kalla prenumeranter är nästa steg att skicka dem ett sisa e-postmeddelande där du låter dem veta att de kommer att avregistreras från din maillista.

Det kan verka kontraproduktivt att ta bort mailadresser som du fått in via ditt hårda arbete med leadgeneration - men det är det rätta att göra.

Det kommer att öka din öppningsfrekvens eftersom det visar människor att du bara är intresserad av att skicka e-postmeddelanden till personer som faktiskt vill ta emot dem.

Dessutom är det ett bra sätt att undvika att bli markerad som skräppost eftersom det ger människor möjlighet att avregistrera sig från dina e-postmeddelanden om de inte vill ta emot dem längre.

Detta sista mail ger dem chansen att visa att de faktiskt vill vara kvar. Öppnar de ditt mail så kan du automatiskt sätta in dem i den aktiva listan och låter då dem vara kvar en tid till i din maillista.

3. Ta bort deras kontaktuppgifter.

Till de kalla prenumeranter som du skickat det sista e-postmeddelande till, men som inte öppnat, är nästa steg att radera deras kontaktinformation från din sändlista.

Det kommer att göra lite ont, men det är ett viktigt steg att ta eftersom det bidrar till att förbättra ditt rykte som avsändare, vilket är en faktor som avgör om ditt e-postmeddelande hamnar i mottagarens inkorg eller skräppost.

Detta steg är enkelt att göra om du har segmenterat in dem i en egen lista i Steg 1. Öppnade de inte det sista mailet då står de nämligen fortfarande kvar som en "Kall" prenumerant.

När det väl har gått ca 7 dagar efter det sista mailet, då avregistrerar du alla som är med i det segmentet.

Du har nu förbättrat din maillista och reducerat den ner till enbart de aktiva och de som är på god väg till att bli lojala prenumeranterna.

De som är mest benägna att i framtiden separera sig själv från sina hårt intjänade pengar i utbyte mot något du säljer, som ger dem mervärde i livet.

Genom att följa dessa tre enkla steg kan du rensa din e-postlista från kalla prenumeranter och hålla din lista frisk. Kvar har du dina aktiva prenumeranter, de som öppnar dina email och vill ha mer av det du har att erbjuda.

Det är den målgruppen du vill satsa på - inte att övertala de som inte är intresserade.

Så om du letar efter ett sätt att förbättra dina e-postmarknadsföringskampanjer är det här sättet att göra det på.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Varför är kalla prenumeranter dåligt för din lista?

De minskar öppningsfrekvens överlag på din maillista, de har också en större risk för att klicka i dina mail som skräppost - en indikator som berättar för t.ex. gmail att dina mail borde hamna i skräpposten direkt istället för deras inbox.

Hur går du tillväga för att ta bort dina kalla prenumeranter?

Gruppera dina kalla prenumeranter i en tag. Efter någon vecka skickar du ut ett "sista mail". Om de öppnar det så förblir de kvar och lämnar taggen. ca 7 dagar efter sista mailet tar du och avregistrerar dem från ditt emailprogram.

Vad är fördelarna med att rensa din lista?

Högre öppningsfrekvens, mer aktiv maillista, enklare att få feedback från din målgrupp, tydligare svar på surveys du skickar ut.

Vad är den största vinsten med att ha en frisk lista?

Du får kvar de aktiva läsarna. De prenumeranterna som verkligen vill ha mer av det du har att erbjuda. De är de som kan komma till att bli dina lojala kunder - din viktigaste faktor till om du lyckas som företagare eller inte.