This is some text inside of a div block.

Hur du väljer det bästa email marketing programmet för ditt företag

Är du osäker på vilket e-postmarknadsföringsprogram som passar ditt företag? Den här guiden beskriver alla funktioner du behöver ha koll på och gör beslutet lättare för dig utifrån ditt företags behov - för att marknadsföra med email.

Email

Hur du väljer det bästa email marketing programmet för ditt företag

Marknadsföringsstrateg

E-postmarknadsföring är ett kraftfullt verktyg för företag av alla storlekar. Rätt programvara för e-postmarknadsföring gör stor skillnad för dina marknadsföringskampanjer och sista raden = vinsten i företaget.

Med den bästa programvaran kan du skapa nyhetsbrev som är i linje med ditt varumärke, hantera dina prenumeranter och spåra dina resultat.

Med alla dessa möjligheter, så kan det dock vara svårt att veta vilket verktyg som är rätt för dig, speciellt när det idag finns så många alternativ.

I den här artikeln kommer går jag igenom de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer den bästa programvaran för e-postmarknadsföring och ge dig mina bästa rekommendationer - när du läst klart inlägget som kan du känna dig säker på vad det är som du letar efter i ditt epostmarknadsföringsproam för att nå säljmålen i ditt företag.

Låt oss hoppa rakt in i det! 

Vad är rätt programvara för e-postmarknadsföring?

Vanligtvis hör man bara om Mailchimp, men det finns massor av leverantörer av programvara för e-postmarknadsföring idag som kan vara bättre anpassade för dina behov, men det är svårt att välja rätt bland alla funktioner och integrationer.

Det bästa sättet att börja sökandet är att identifiera dina specifika behov.

För vissa företag räcker det med grundläggande funktionalitet, till exempel möjligheten att skapa och skicka nyhetsbrev som är lätta att hålla on-brand och som inte ser ut som att de har skickats via gmail.

Om du driver en mer komplex verksamhet med flera mejllistor och kampanjer behöver du något mer avancerat för att verkligen få ut det mesta ur dina listor. Det är ju faktiskt en investering.

Email har en av de högst upp return on investment bland alla marknadsföringskanaler - då är det bra att redan i detta skede välja ett program som har det du behöver för framtiden. Som att kunna segmentera dina kundlistor till olika grupper, ha mailsekvenser som går ut automatiskt när någon skriver upp sig via din leadgenerering.

Ofta ser jag entreprenörer som väljer det billigare alternativet. Det slutar upp på 2 sätt, antingen så skaffar dem det och stänger ner det efter några månader för att det inte var enkelt nog, eller så saknar programmet funktioner de hade önskat och får istället betala med sin tid och frustration att de nu är fast i ett program som inte hänger med i företagets utveckling.

Stirra dig inte blind på priset - det billigaste emailprogrammet är inte alltid det bästa rent långsiktigt! 

Jag förstår att det kan vara svårt att tänka - men har du varit igång ett tag, så kan du kanske se en viss tillväxt i ditt företag år för år? Tänk dig att du emailprogram ska växa med samma tillväxt utan att du ska behöva byta program för att funktioner nu saknas. Vad kan ditt företag ha för behov och funktioner framåt sätt?

Oavsett om du vill förbättra din marknadsföringsstrategi eller få bättre hantering av kundrelationer, är det viktigt att du väljer e-postmarknadsföringstjänster som erbjuder dessa funktioner för att du ska lyckas med email i ditt företag.

Vad finns det för olika typer av e-post du kan skicka som företag? 

Innan du tittar på de viktigaste funktionerna att överväga när du väljer ett e-postmarknadsföringsverktyg för ditt företag, kan det också vara en faktor i ditt slutliga beslut att veta vilken typ av e-post som du regelbundet skickar.

De typer av e-postkampanjer som du skickar kan förbättras om du använder rätt verktyg för jobbet.

Följande är några av de typer av e-post som man kan skicka till sina prenumeranter:

1. Transaktionsmejl:

Dessa inkluderar mejl om övergivna kundkorgar, orderbekräftelse, leveransbekräftelse och lösenordsåterställning. Transaktionsmejl skickas vanligtvis efter att en kund har slutfört en åtgärd på din webbplats och är viktiga för att hålla kunderna informerade och engagerade i ditt varumärke.

Dessa mail har även den högsta öppningsfrekvens av alla mail som går ut till kunder. Vad kan du göra i dessa för att ge mervärde till dina kunder. Kan du länka till bra information du har på din blog som vore av intresse för kunden? 

2. E-post för direktförsäljning:

E-post för direktförsäljning skickas med intentionen av att sälja en produkt eller tjänst till mottagaren. Den innehåller vanligtvis en tydlig uppmaning till att handla och har ofta en känsla av brådska för att uppmuntra läsaren att vidta åtgärder.

Dessa mail är inte de bästa att skicka som det första du gör när någon har skrivit upp sig på din mejllista.

3. Nyhetsbrev:

Just nyhetsbrev kan vara det första som dyker upp i tanke när det kommer till företagare som tänker att de ska marknadsföra via epost.

E-post som nyhetsbrev skickar du vanligtvis ut rätt så regelbundet, det är veckovis eller månadsvis. Nyhetsbreven innehåller uppdateringar om ditt företag, information om nya produkter eller tjänster, event eller annan nyttig information om branschen / nichen du verkar i.

Du kommer att skicka ut nyhetsbrev, men hur du gör det och innehållet kan dikteras utifrån vilken grupp som du har segmenterat en mailadress till.

Jag gör ett jobb för ett skoföretag - de säljer löparskor, vandringsskor, vardagsskor och gymskor. De som har köpt en gymsko får i sina nyhetsbrev det senaste som skrivits på bloggen om träning. De som har köpt en vandringssko får istället i sitt mail det senaste som har skrivits på bloggen om vandring.

Det ger en tydlig bild på hur du kan skicka med relevant innehåll som du skapat till dina målgrupper via dina nyhetsbrev. För det du vill är att engagera dina redan befintliga kunder och dina potentiella kunder.

4 Email autoresponders / automatiska emailsekvenser:

Autoresponders är e-postmeddelanden som automatiskt skickas ut baserat på en viss tid som gått från en första händelse (t.ex. att gå med i din e-postlista). De skickas vanligtvis i en serie och kan användas för att välkomna nya prenumeranter eller kunder, ge användbar information eller sälja produkter eller tjänster. Dessa sätter du upp en gång och låter dem rulla.

Just nu håller jag på att fila på en välkomstsekvens till skoföretaget jag jobbar för. Där vill jag gå mer på djupet med vad som är så bra med skorna de precis har beställt. När jag har skrivit klart (vilket tar sin lilla tid) och startat sekvensen - så kan jag om några månader se i emailprogrammet vad det är för mail i sekvensen som inte öppnas och försöka optimera dem.

Den typen av analys är viktig för mig för att se till att jobbet jag gör och den content jag skapar är av värde för de som får den i sin inbox. Det är inte bara att skriva mail - det är att respektera läsarens tid.

Vanliga e-postsekvenser

  • E-postsekvens för välkomstmeddelande.
  • E-postsekvens för onboarding.
  • E-postsekvens för att överge kundvagnen.
  • E-postsekvens för återkommande kunder.
  • E-postsekvens för att engagera mailadresser som blivit kalla (inte öppnat dina mail på 6 månader).

Viktiga funktioner att tänka på i programvaran för e-postmarknadsföring

När du nu har lite mer insikt i mailen du kan komma till att skicka ut. Då behöver du koppla samman det med ett program som uppfyller dina krav. Låt oss överväga de viktigaste funktionerna när du väljer en plattform för e-postmarknadsföring.

Automatisera din emailmarknadsföring

En app, program eller tjänst för e-postmarknadsföring som specialiserar sig på automatisering kommer att erbjuda olika funktioner för att effektivisera hur du jobbar med e-postmarknadsföring.

Verktyg för automatisering av e-postmarknadsföring tar tid att sätta igång, men gör du det rätt så sparar det dig mycket tid genom att automatiskt skicka e-postmeddelanden till prenumeranter baserat på deras specifika åtgärder - t.ex. att anmäla sig till ett nyhetsbrev eller göra ett köp.

Möjligheten för e-postprenumeranter att automatiskt klicka på en länk och avregistrera sig från en e-postlista är en viktig funktion för e-postautomatisering som du bör tänka på. Enligt olika lagar och förordningar för e-postmarknadsföring måste även denna funktion finnas.

Segmentation

I takt med att ditt företag växer, växer också din e-postlista. Med en mer omfattande e-postlista kommer behovet av mer sofistikerade funktioner kring segmentering. Man kan använda e-postverktyg för att dela upp en e-postlista och skicka målinriktat innehåll till specifika grupper av människor - och inte till andra.

Med segmentering kan du gruppera dina e-postprenumeranter utifrån specifika kriterier (t.ex. plats, ålder, kön, intressen etc.) och skicka dem målinriktat innehåll som är relevant för dem. Detta hjälper till att se till att dina prenumeranter bara får innehåll som är intressant för dem, vilket kan hjälpa till att förbättra engagemanget och klickfrekvensen.

Detta är en viktigare punkt än många tror. Om du alltid skickar ut till hela din epostlista och du har grupper som är intresserade av vilt skilda saker. Då kommer din öppnings och klickfrekvens att vara låg. Är den för låg - så finns risken att mailadressen du skickar ut ifrån blir flaggad som spam och hamnar i skräpposten! 

Möjlighet till att bygga landningssidor för lead generation

Landningssidor är en viktig del av alla digitala marknadsföringskampanjer. Dessa sidor bör utformas med konvertering i åtanke. Eftersom det är de sidor som har högst chans till att någon ansluter sig till din e-postlista.

Om du äger din egen webbplats och har möjligheten att skapa och koda egna landningssidor, så är detta inte en lika viktig punkt för dig. Men om du inte har kunskapen, energin eller tiden så kan ett e-postmarknadsföringsverktyg med en landningssidebyggare hjälpa dig att skapa professionella landningssidor utan att du behöver anlita en webbutvecklare för att göra det åt dig.

Ofta så finns det mallar som använder drag-and-drop för att bygga en opt-in-sida kan vara en värdefull funktion, eftersom det gör att du snabbt kan skapa landningssidor som passar ditt företag.

Optimering är också något att ta hänsyn till när du väljer en landningssidebyggare. Möjligheten att A/B-testa olika versioner av din landningssida kan hjälpa dig att avgöra vilken som fungerar bäst för dina potentiella prenumeranter till att skriva upp sig på din maillista.

Ehandels funktionalitet

Alla e-handelsföretag vet att e-postmarknadsföring är en viktig del för att öka deras försäljning och speciellt för att få kunden till att bli en återkommande och lojal kund.

Med så många olika aspekter av e-postmarknadsföring kan det vara svårt att veta var man ska börja - eller hur man optimerar sin befintliga strategi. Genom att ta dig tid att kartlägga din strategi för e-postmarknadsföring kan du spara mycket tid (och huvudvärk) på sikt.

Om du till exempel inrättar en automatisering för övergivna kundvagnar kan det hjälpa dig att inte missa förlorad försäljning som ökar på ditt resultat. Shopify erbjuder denna funktion och visar en genomsnittssiffra på ca 7% lyckade övergivna-kundvagnar-sekvenser - på automatik.

På samma sätt kan produktrekommendationer och korsförsäljning av produkter bli bidragande faktorer till att öka försäljningen.

Om du vill ha ännu mer målinriktat innehåll kan du överväga att segmentera din lista baserat på kundens köphistorik. På så sätt kan du skicka innehåll som är relevant för varje enskild prenumerant.

Det är värt att påpeka att WooCommerce, en e-handelsplattform för WordPress, också har en inbyggd lösning för e-postmarknadsföring; detta kan vara en lösning att överväga om ditt företag bedriver handel inom denna bransch.

Appar och Integrationer

När småföretagare väljer en lösning för e-postmarknadsföring är det viktigt att de tänker på hur plattformen för e-postmarknadsföring kommer att fungera tillsammans med andra verktyg som de redan använder. Integration med populära CRM, e-handelsplattformar (inklusive Shopify och WooCommerce), programvaror för webbseminarier och olika betalningsförmedlare kan vara en värdefull funktion i en e-postmarknadsföringslösning.

Om en småföretagare till exempel använder Shopify för att driva sin e-handelsbutik vill han eller hon välja en e-postmarknadsföringslösning som är integrerad med Shopify. På så sätt kan de automatiskt lägga till kunder som gör ett köp i deras e-handelsbutik i sin e-postlista, vilket gör det enkelt att hålla kontakten med kunderna och skicka dem riktade e-postmeddelanden.

Ett annat exempel: Om en småföretagare håller regelbundna webbseminarier som en del av sin marknadsföringsstrategi vill han eller hon välja en e-postmarknadsföringslösning som integreras med sin programvara för webbseminarier. På så sätt kan de enkelt lägga till deltagarna i webbseminarierna i sin e-postlista och skicka dem uppföljningsmeddelanden efter webbseminariet. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer en e-postmarknadsföringslösning, men integrationen med andra verktyg är en viktig faktor.

Ett annat exempel: Om du säljer onlinekurser som en tjänst inom ditt företag, då vill du ha koll i ditt emailsystem vem som har köpt vilken kurs för att sen kunna promotea nästa kurs till dem. Om du har en start-kurs och vill att de senare köper premiumkursen för att fortsätta sin utveckling.

Kompetent support 24/7 via chat och mail

Många anser att e-post är en föråldrad marknadsföringsmetod, men de som är insatta vet att det fortfarande är ett otroligt effektivt sätt att nå ut till kunderna. För att e-postmarknadsföring ska bli framgångsrik måste man dock snabbt kunna lösa eventuella problem som kan uppstå. De bästa plattformarna för e-postmarknadsföring erbjuder kundsupport dygnet runt via telefon, e-post och livechatt, så att problem kan lösas så snabbt som möjligt. Detta gör att företag kan fortsätta sina e-postmarknadsföringskampanjer utan avbrott, vilket resulterar i en högre grad av framgång.

Leveransförmåga - deliverability

Det kanske viktigaste med allt som är att göra med emailmarknadsföring - det är att nå abonnenternas inboxar. De bästa plattformarna för e-postmarknadsföring erbjuder ett brett utbud av funktioner som hjälper till att säkerställa leveransbarheten; t.ex. IP warm-up, automatisk hantering av undertryckningslistor och övervakning av leveransbarhet i realtid.

Detta påverkar såklart hur väl dina email presterar. Allt som emailmarknadsföringsprogrammen blir vassare, och fler företagare använder sig utav automatisering av utskick - så vässar också Gmail, Outlook, Yahoo och andra emailprogram sin spamfolder algoritmer. Du kan se en genomgående infographic från diverse emailprogram och deras leveransförmåga.

Såklart så ska du ha koll på att alla dina mail inte hamnar i spam eller promotions-tab. Det påverkar ditt val av emailprogram och gör det ännu mer värt att inte bara kolla på de billigaste alternativen. Det kan kosta dig på andra sätt.

Gör emailplattformen det enkelt för dig att följa lagen?

De flesta framgångsrika system för e-postmarknadsföring erbjuder ett stort antal funktioner för att se till att dina e-postkampanjer följer lagen. Möjligheten till att lägga till en länk för avregistrering i varje e-postmeddelande och ställa in en automatisk funktion för avregistrering är en viktig funktion att tänka på.

Många avskräcks från email tack vare GDPR, men här spelar det större roll hur du fick in kunden till din maillista. Om du kommit över mailen på ett fuskigt sätt, alltså att kunden inte själv valt att gå med i din maillista. Då följer du inte riktigt lagen och den kunden kommer att skriva av sig snabbare än du hinner skicka ditt andra mail till dem.

Det finns något som emailplattformarna erbjuder vilket kallas för double optin. Enkelt förklarat så är det ett extra mail som skickas ut innan din kund hamnar på listan - där de bekräftar, oftast via av att klicka på en länk i det mailet, att de faktiskt vill vara med på din maillista.

Denna information kan sen sparas i de flesta emailplattformars databas.

Användarvänlighet

Jag är van att arbeta i system. Det är oftast enkelt för mig att på kort tid snappa ut de essentiella funktionerna och gå in på de mer avancerade. Ju fler "kollegor" jag har jobbat med, desto mer förstår jag att jag inte är normen. De flesta står handfallna inför hur de ens ska navigera och vågar inte klicka sig vidare. Vilket gör användarvänligheten i emailmarknadsföringsprogrammet till ett av programmens styrkor, om de har löst sin UI och UX på ett bra sätt! 

De bästa e-postmarknadsföringstjänsterna är lätta att använda, vilket är en av anledningarna till att de just är de bästa. Även du som inte har någon tidigare erfarenhet så ska du kunna gå in i programmet och börja använda emailprgrammets funktioner för att göra email till den vinstdrivande marknadsföringskanal som den kan vara. Oavsett om du är en total nybörjare eller avancerade användare ska rätt epostplattform vara intuitiv och erbjuda ett utbud av funktioner som du lätt kommer åt att bruka.

Emailprogrammens funktioner är ju bara viktiga om du faktiskt drar nytta utav dem, annars är de enbart överflödiga och kostar mer än de smakar.

Analyser och rapporter

Det är viktigt för alla företagare att kunna följa upp med data - att ha exakta affärsanalyser och rapporter. Det är i utvärderingen som du kan jämföra datan för att se till att emailmarkandsföringen verkligen funkar för dig som marknadsföringskanal.

När det gäller e-postmarknadsföring är det viktigt att ha tillgång till detaljerade rapporter som visar hur dina emailkampanjer fungerar.

Möjligheten att spåra öppningsfrekvenser, klick, avregistreringar, klagomål och till och med intäkter som genereras från e-postkampanjer gör att du kan finjustera din e-postmarknadsföringsstrategi och se till att dina kampanjer är så framgångsrika som möjligt

En prismodell som passar din budget

Att kunna ha så kostnadseffektiv marknadsföring som möjligt är viktigt för alla småföretagare, speciellt i början. Det kan kännas lite extra motigt att skriva upp sig på en emailmarknadsföringsprogram som ska kosta dig 200:- / månad - när det inte genererar dig några pengar direkt från start - då blir det lätt att bara se kostnaden och välja ett av de billigare alternativen, trots att det kommer göra saker svårare sen när du skalar upp företaget och får in fler mailadresser till dina listor.

De bästa plattformarna för e-postmarknadsföring erbjuder ofta brett utbud av prisalternativ som passar de flesta budgetar. Många plattformar för e-postmarknadsföring erbjuder till och med en gratis plan för dem som har en liten lista, eller kanske inte har fått in sin första emailadress. Vissa emailplattformar begränsar även ibland funktionerna du vill ha tillgång till. Det gör att även du med en begränsad budget kan komma åt ett mer gediget emailprogram att jobba med, och allteftersom du skalar upp ditt företag så skalar plattformen upp med dig.

Det viktiga är att hitta en plattform för e-postmarknadsföring som erbjuder de funktioner du behöver till ett pris som passar din budget.

Programvara för e-postmarknadsföring ger små företag en utmärkt möjlighet att utöka sina marknadsföringsinsatser. De bästa plattformarna för e-postmarknadsföring erbjuder olika funktioner som kan skalas upp eller ner efter behov, t.ex. automatiserade e-postkampanjer, droppkampanjer och segmentering. Även om det finns lösningar som begränsar antalet e-postmeddelanden som man kan skicka, är möjligheten att skicka obegränsat med e-postmeddelanden en viktig funktion att överväga, särskilt när ditt företag växer.

Möjligheter för utvecklare

De flesta verktyg för e-postmarknadsföring är utformade för dem som inte har någon erfarenhet av kodning, men vissa erbjuder alternativ för utvecklare.

Om du letar efter en plattform för e-postmarknadsföring som erbjuder mer flexibilitet och kontroll kan du överväga en plattform som erbjuder API- eller integrationsalternativ.

Cross-Channel Promotion

Vill du lyckas skapa framgångsrika marknadsföringskampanjer? Ta ett helhetsgrepp om plattformarna som finns idag, så får du fördelarna med e-post, content marketing och sociala medier som alla engagerar dina potentiella kunder på ett visst sätt.

Med e-postmarknadsföring kan du skicka personliga meddelanden till leads och kunder, medan sociala medier erbjuder ett mer informellt sätt att komma i kontakt med din publik.

Du möter din kund i flera mindsets. Gary Vaynerchuck snackar om det i sin bok "jab jab right hook". Dina kunder är i ett mindset när de scrollar på LinkedIn, enat annat på Instagram och ett helt annat mindset när de scrollar igenom sin inbox.

Alla plattformar, sociala medier och email, har gemensamma mål: att generera leads och driva konverteringar.

När e-post och sociala medier används tillsammans kan de skapa en kraftfull marknadsföringskraft som verkligen ger resultat i det långa loppet - det är att finnas där dina kunder finns.

Genom att betrakta båda plattformarna som en del av din övergripande marknadsföringsstrategi kan du maximera din räckvidd och dina chanser till framgång. Men, om du bara har tid att välja en utav dem - då hade jag valt att bygga upp en maillista. Listan kommer, om du gör ett bra jobb, att växa sig större och mer värdefull med tiden.

A/B Testa dina mailutskick

Om du inte A/B-testar dina e-postkampanjer går du miste om en stor möjlighet att förbättra dina resultat.

Med A/B-testning kan du testa olika aspekter av dina e-postkampanjer, t.ex. ämnesraden, avsändarnamnet, innehållet och uppmaningen till handling CTA - allt för att se vilka som ger bäst resultat.

Genom att testa olika delar av din kampanj kan du optimera ditt tillvägagångssätt och se till att varje e-postmeddelande du skickar är optimerat för maximalt resultat.

De flesta plattformar för e-postmarknadsföring erbjuder A/B-testning som en inbyggd funktion, så det finns egentligen ingen ursäkt för att inte dra nytta av detta kraftfulla verktyg.

Sätt att växa din mejllista via Optin forms

Alla framgångsrika marknadsförare på nätet kommer att berätta att deras mejllista är en av deras mest värdefulla tillgångar.

Maillistan består trots allt av personer som redan har visat intresse för ditt varumärke och som därför är mer benägna att ta del av dina marknadsföringsmeddelanden.

Därför är det så viktigt att välja en plattform för e-postmarknadsföring som har inbyggda verktyg som hjälper dig att öka antalet mejladresser i din lista.

De bästa plattformarna erbjuder ett brett utbud av anmälningsformulär som kan anpassas till ditt varumärke och placeras på din webbplats eller blogg.

Leta dessutom efter plattformar som erbjuder funktioner som popup-fönster, formulär för avslutnings-intention (exit intention) och olika lead magneter - dessa funktioner kan verkligen bidra till att öka list-tillväxten och se till att dina e-postmarknadsföringskampanjer fungerar på bästa sätt.

Designa dina nyhetsbrev så att de matchar ditt varumärke

Att skapa en e-postdesign som både är visuellt tilltalande och återspeglar tonen i ditt varumärke kan tyckas vara en svår uppgift.

Det finns dock några viktiga saker att tänka på som hjälper dig att skapa en e-postdesign som dina prenumeranter kommer att älska. För det första ska du inkludera din logotyp, gör att ramen använder sig av en nyans av ditt företags färgkod, Använd relevanta bilder, videor eller CTA:er.

Människor är mer benägna att engagera sig i ett e-postmeddelande som innehåller visuella element.

För det andra bör du tänka på hur ditt e-postmeddelande ser ut och känns. Är det konsekvent med ditt varumärke? Slutligen bör du tänka på syftet med ditt e-postmeddelande.

Försöker du främja en försäljning eller driva trafik till din webbplats? Håll dessa saker i åtanke så är du på väg att skapa en e-postdesign som fungerar för dig och ditt företag.

Integration till att marknadsföra via SMS

Den bästa plattformen för e-postmarknadsföring för ditt företag kommer att erbjuda en mängd olika funktioner som kan hjälpa dig att nå din målgrupp och öka konverteringarna. En av de funktionerna du letar efter kan vara en integrering av SMS-marknadsföring.

SMS-marknadsföring gör att du kan nå en större publik med din kommunikation, och genom att integrera den i dina e-postmarknadsföringskampanjer kan du skapa en mer sömlös upplevelse för dina kontakter.

Möjligheten att följa upp kontakter via SMS kan bidra till att öka konverteringar och försäljning.

När du väljer en plattform för e-postmarknadsföring, om du önskar att börja med SMS, se till att leta efter en som erbjuder integration av SMS-marknadsföring.

Email Formats i html eller text ?

Det finns inget rätt eller fel svar när det gäller att välja mellan HTML- och vanlig textformat. Det beror i slutändan på dina preferenser och behoven i din e-postmarknadsföringskampanj. Med det sagt ska vi titta närmare på varje alternativ för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

HTML-e-post erbjuder en mer engagerande upplevelse för mottagarna med sin förmåga att inkludera videor, bilder och annat multimedieinnehåll. Detta kan vara fördelaktigt om du vill skapa ett budskap som passar perfekt ihop med din varumärkesidentitet.

Att tänka på är att HTML-e-post kan ta längre tid att ladda, vilket kan frustrera vissa användare och det finns de som valt att bilder och videor inte ska visas i email. Använder du en visuell knapp med en länk i - då kan det alltså vara vissa som missar den länken för att de inte ser knappen.

Å andra sidan har e-post i vanlig text den fördelen att den är lätt och laddas snabbt. Detta kan vara idealiskt om du skickar ett tidskänsligt meddelande eller om du vet att många av dina mottagare läser ditt e-postmeddelande på en mobil enhet med långsammare internethastigheter.

Du kan dock inte inkludera något innehåll i rika medier i ett e-postmeddelande i vanlig text, så det är inte lika mångsidigt ur ett designperspektiv.

Återigen finns det inget rätt eller fel svar när det gäller att välja mellan HTML- och vanlig textformat. Det bästa sättet att avgöra är att experimentera och se vad som fungerar bäst

List Segmentation And personalisering

Alla företag som vill utnyttja kraften i e-postmarknadsföring bör se till segmentering och personalisering.

Segmentering gör det möjligt att rikta sig till specifika grupper av människor med skräddarsydda meddelanden, baserat på deras intressen eller andra faktorer.

Med personalisering kan du lägga till mottagarens namn eller annan information i e-postmeddelandet för att göra det mer relevant för dem.

Dessa funktioner kan spela en stor roll för alla lösningar för e-postmarknadsföring, och genom att använda dem kan du maximera effekten av dina e-postkampanjer.

E-postmarknadsföring är ett kraftfullt verktyg, men bara när det används effektivt.

Genom att segmentera din målgrupp och personalisera dina meddelanden kan du se till att dina e-postmeddelanden är relevanta och engagerande. Och det är vad det handlar om - att engagera din publik och skapa resultat.

Vilka är några av de mest populära verktygen för e-postmarknadsföring?

Programvara för e-postmarknadsföring hjälper företag att snabbt föra människor genom kundresan. Eftersom e-post både är en marknadsföringsaktivitet i början av kanalen som man bör använda för att flytta människor från medvetenhet till utvärdering och erbjuder möjligheten att användas i bakändan för att främja lojalitet och kundbevarande, kan alla företag dra nytta av att använda en plattform för e-postmarknadsföring.

Den bästa programvaran för e-postmarknadsföring gör det lättare att skapa vackra och praktiska e-postmeddelanden, spåra engagemang, segmentera målgrupper och integrera med andra marknadsföringsverktyg.

Nystartade företag som mer etablerade företag bör använda en e-postmarknadsföringstjänst för att vårda potentiella kunder och kunder.

Genom att veta vilka funktioner du ska leta efter kan du i slutändan välja den bästa programvaran för e-postmarknadsföring för dina behov.

Vilket emailprogram ska du nu välja? Klicka dig in till mina top 3!

LET'S GO >

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Vad är rätt programvara för e-postmarknadsföring?

När du väljer programvara för e-postmarknadsföring är det viktigt att ta hänsyn till dina behov och din budget. Vissa program är dyrare än andra, men erbjuder fler funktioner. Andra är mer prisvärda, men har kanske inte lika många funktioner.

Vad finns det för olika typer av e-post du kan skicka som företag? 

Det finns många olika typer av e-postmeddelanden som företag kan skicka. Några vanliga typer av e-postmeddelanden är välkomstmeddelanden, bekräftelsemeddelanden, inbjudningar till evenemang och förfrågningar om undersökningar.

Vilka viktiga funktioner bär programvaran för e-postmarknadsföring ha?

Det finns många funktioner att ta hänsyn till när du väljer programvara för e-postmarknadsföring. Några viktiga funktioner att leta efter är möjligheten att skapa listor, skicka massutskick, spåra resultat och skapa mallar.

Vilka är några av de mest populära verktygen för e-postmarknadsföring?

Det finns en mängd olika verktyg för e-postmarknadsföring, men de mest populära är Active Campaign, Omnisend och Convertkit.