This is some text inside of a div block.

7 Fördelar med email marketing

Är du nyfiken på e-postmarknadsföring men du känner dig osäker på om det är värt din tid? Du är inte ensam! Många entreprenörer tvekar att starta en med e-postmarknadsföring eftersom de inte är säkra på vilka resultat de kommer att få. I detta inlägg delar jag med mig av sju fördelar med e-postmarknadsföring som hjälper dig att avgöra om det är rätt strategi för ditt företag.

7 Fördelar med email marketing

Är du nyfiken på e-postmarknadsföring men inte säker på om det är värt din tid? Du är inte ensam. Många företagare och entreprenörer tvekar att starta en e-postmarknadsföringskampanj eftersom de inte är säkra på vilka resultat de kommer att se.

I det här inlägget ska jag dela med mig av sju fördelar med e-postmarknadsföring som hjälper dig att avgöra om det är rätt strategi för ditt företag. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

1. Email marketing har högst ROI av alla marknadsföringskanaler.

Enligt vissa undersökningar så mycket som 3 800 % i genomsnitt!

Du kanske undrar hur det är möjligt att e-postmarknadsföring har en så hög avkastning på investeringar? Det verkar trots allt inte vara en så komplicerad process - du skriver ett e-postmeddelande, trycker på skicka och voila! Du är klar. Svaret ligger i det faktum att e-post är en extremt målinriktad form av marknadsföring.

När du skickar ett e-postmeddelande till din lista vet du att alla på listan är intresserade av vad du har att säga. De har gett dig tillåtelse att kontakta dem, vilket innebär att de är mer benägna att uppmärksamma ditt meddelande och vidta åtgärder.

Dessutom gör e-post att du kan bygga upp en relation med dina prenumeranter över tid. Ju oftare de ser ditt namn i sin inkorg, desto mer sannolikt är det att de kommer att tänka på dig när de behöver något som du erbjuder.

2. E-postmarknadsföring är extremt mångsidig form av marknadsföring

och kan användas på många olika sätt. Du kan använda den för att bygga upp relationer med kunder, marknadsföra nya produkter eller tjänster eller till och med driva försäljning. Du kan verkligen vara kreativ med e-mailmarknadsföring idag. Du kan lägga in videos, länkar, timers som du kan använda för att bygga en djupare relation och utbilda kunderna.

Som alla företagare vet så gäller det att generera försäljning för att hålla ljuset tänt och dörrarna öppna så länge som möjligt. Som du läste i den första punkten, så är e-postmarknadsföring ett av de mest effektiva sätten att driva försäljning på. Hur kommer det sig att det är så?

Du skickar e-post till personer som antingen har köpt från dig tidigare eller som har visat ett visst intresse för det du erbjuder. På grund av detta tenderar konverteringen att vara väldigt hög per epost du skickar ut. Det finns dock några trick som du kan göra för att hålla konverteringen hög.

För det första ska du se till att din e-postlista är uppdaterad. Ta bort alla adresser som inte öppnat dina mail på länge = cold emails. På så sätt kan du se till att dina e-postmeddelanden går till personer som faktiskt är intresserade av dina produkter och tjänster.

För det andra, segmentera din e-postlista så att du kan skicka riktade meddelanden till specifika grupper av människor. Detta kommer återigen att bidra till att förbättra din konverteringsgrad genom att se till att varje e-postmeddelande är relevant för mottagaren.

Slutligen, se till att testa olika ämnesrader och call-to-actions för att se vad som fungerar bäst för din målgrupp. Genom att följa dessa tips kan du se till att dina e-postmarknadsföringskampanjer blir så effektiva som möjligt.

3. Du kan nå en stor räckvidd.

Du kan skicka e-post till så många kunder du vill utan att det kostar dig pengar. Att skicka e-post till fler kunder kan faktiskt spara pengar på lång sikt. Det enda som kan göra det "dyrare" är om du har ett e-postprogram som ökar kostnaden beroende på hur stor din sändlista är. Men om du ser den ökade kostnaden som ett problem - då tjänar du alldeles för lite på din e-postlista och behöver uppdatera dina e-poststrategier! Du kan nå många människor med e-postmarknadsföring och det behöver inte vara dyrt. Utnyttja detta till din fördel och börja skicka e-post!

4. Hög mätbarhet.

Jag den nördiga typen, jag fattar. Att gräva ner mig i siffror och hitta sätt att optimera, det går utav bara farten. Bara för att jag är det så behöver inte du vara det. Att välja ett emailprogram som inte ser ut som att du behöver ha en 3 veckors kurs i excell för att förstå - är en bra användarvänlighet och värt att sikta efter (även för mig).

De flesta emailprogrammen där ute har gjort det enkelt för dig för dig som användare att se och analysera effekterna av dina olika emailkampanjer.

Du vill också följa upp din statistik. Du investerar tid, energi och pengar i att detta ska gynna din verksamhet. För att det ska vara en investering, inte ett roligt tidsfördriv.

Via en analys av dina nyhetsbrev så kan du se vad som funkar bra och vad som funkar sämre. Det var inte så många som klickade sig vidare till att se produkten du hade med i ditt förra nyhetsbrev, men många klickade sig vidare till blogginlägget om vandring 👍

Analyser är bara bra om du får ut något användbart som du kan agera på. Kul, det här gick bra! Nu då? Se dig själv som en forskare - vad kan du med dina nya kunskap om klickfrekvensen på blogginlägget göra i ditt nästa nyhetsbrev? Det verkar ju som att de vill ha mer information.

5. Värdefull feedback. Du märker snabbt vilka material, kampanjer och erbjudanden inom din e-postmarknadsföring som intresserar dina kunder.

När det gäller e-postmarknadsföring är feedback viktigt. Genom att vara uppmärksam på klick och öppningar (eller brist på sådana) får du snabbt en uppfattning om vad som fungerar och vad som inte fungerar. Är vissa ämnesrader mer effektiva än andra? Leder vissa erbjudanden till fler klick? Genom att vara uppmärksam på dina mätvärden kan du börja finjustera dina kampanjer så att de blir så effektiva som möjligt. Var dessutom inte rädd för att be dina kunder direkt om feedback. De kan ha förslag som du inte har tänkt på. Hur som helst är feedback en viktig del av varje framgångsrik e-postmarknadsföringskampanj. Så var uppmärksam och notera - det kommer att löna sig i längden!

6. Varumärkesbyggande effekter.

Om du tex sammankopplar prenumeration på ditt nyhetsbrev med tillgång till rabatter samt andra erbjudanden och förmåner så skapar du positiva associationer till ditt varumärke hos dina prenumeranter.

Du älskar din produkt och vet att den är den bästa på marknaden. Men hur får du folk att prova den? Och ännu viktigare, hur får du dem att fortsätta komma tillbaka? E-postmarknadsföring kan vara ett kraftfullt verktyg för att bygga upp varumärkeslojalitet. Genom att erbjuda rabatter och andra förmåner till prenumeranter av ditt nyhetsbrev skapar du positiva associationer till ditt varumärke. På så sätt skapar du kunder som är lojala mot ditt varumärke och som är mer benägna att köpa från dig igen i framtiden. Så om du letar efter ett sätt att ta ditt företag till nästa nivå, kan du överväga att använda e-postmarknadsföring för att bygga varumärkeslojalitet bland dina kunder.

E-postmarknadsföring är också mycket effektiv när det gäller att bygga upp varumärkeskännedom och lojalitet. Genom att regelbundet skicka nyhetsbrev, uppdateringar och exklusiva erbjudanden till din e-postlista håller du dina kunder engagerade i ditt varumärke. Detta kommer att leda till mer försäljning och återkommande affärer i det långa loppet.

7. Ökad medvetenhet om ditt företag och ökad trafik till din webbplats.

E-postmarknadsföringen påminner kunderna om dina produkter och tjänster.

Den innehåller också olika sorters länkar som driver trafik till din webbplats.

E-postmarknadsföring är ett kraftfullt sätt att hålla sig i fokus hos dina kunder och öka kännedomen om ditt företag. Rätt utförd kan e-postmarknadsföring påminna kunderna om dina produkter och tjänster, hålla dem uppdaterade om dina senaste erbjudanden och få dem att besöka din webbplats.

Genom att lyfta fram det problem som ditt företag löser kan du dessutom uppmuntra kunderna att besöka din webbplats och lära sig mer om vad du har att erbjuda. Så om du letar efter ett sätt att nå fler kunder och marknadsföra ditt företag är e-postmarknadsföring ett utmärkt alternativ att överväga.

E-postmarknadsföring är ett av de mest effektiva och mångsidiga digitala marknadsföringsverktygen som finns. Det har en hög avkastning på investerat kapital, det är mycket mätbart och du kan snabbt få feedback för att se vilket innehåll som går hem hos dina kunder. Dessutom hjälper e-postmarknadsföring till att bygga upp varumärkeskännedom och driver trafik till din webbplats. Om du inte har börjat använda e-postmarknadsföring i ditt företag ännu är det dags nu!

Latest Articles

No items found.