This is some text inside of a div block.

Är email marknadsföring värt din tid?

Marknadsföring via e-post går ut på att du skickar ut mail där du pratar om din niche och om dina produkter. Lär dig hur du bäst använder e-post för att med tiden att kunna förlita dig på din maillista som en säker och trygg inkomstkälla i ditt företag.

Email

Är email marknadsföring värt din tid?

Marknadsföringsstrateg

Vad är e-postmarknadsföring?

Marknadsföring via e-post  går ut på att du skickar riktade e post där du pratar delar din kunskap och erfarebheter inom din niche, om dina produkter eller tjänster till e-postadresser du samlat in till en mail-lista.

Din maillista kan bestå av tidigare kunder eller potentiella kunder som delat sin mailadress med dig i utbyte mot något av värde för dem, som en pdf eller bara av att de vill få dina nyhetsbrev. Detta steget är en del av din funnel i form av lead-generering.

Myterna om att marknadsföra sitt företag via e post är många. Men när du väl byggt upp det på rätt sätt, med ett email-program som bas. Då kommer det gynna ditt företag under en lång tid, inte bara i intjänade pengar utan med en styrka i ett starkt community, vilket är den riktiga vinsten.

Lär dig hur du bäst använder e post för att skicka meddelanden till din lista utan att de vill avsluta sin prenumeration efter det första mailet. Som ett resultat kommer du med tiden att kunna förlita dig på din e-postlista som en säker och trygg inkomstkälla till att bli en framgångsrik företagare.

Hur fungerar e-postmarknadsföring?

En potentiell kund har delat sin e-postadress med ditt företag. De har visat intresse för att lära sig mer om ditt område, ditt företag eller dina produkter. Du kan använda e-postmarknadsföring som en metod för att dela information och leda den intresserade närmare ett köp.

Att skicka ett mail har de flesta gjort och är ingen raketforskning i sig, men för att få e-post att fungera för ditt företag, utan att skrämma potentiella kunder till att avregistrera sig från din maillista, gör det hela lite mer komplicerat; men inte omöjligt och definitivt värt det!

Hur du jobbar professionellt med mail i ditt företag - är inte över gmail eller outlook.

Det är över ett mail-program som har för avseende att stärka och förenkla din e-postmarknadsföring. Jag själv använder ConvertKit och kommer att utgå från det när jag senare går igenom hur jag använder email i min egen marknadsföring.  

Hur ett mail program som Convertkit bistår mina processer i hur jag marknadsför med mail:

  • Med en smidig integration till min hemsida har jag ett enkelt sätt för att få Folk att skriva upp sig till min maillista som inte bara är en generisk "skriv upp dig på vårt nyhetsbrev" och kan ha flera olika sätt att skriva upp sig på beroende på var de befinner sig på min hemsida.
  • När någon skriver upp sig så hamnar de automatiskt i en grupp och får en sekvens av mail under flera veckors tid som är anpassat utifrån deras intresse. 
  • Eftersom jag har olika målgrupper så kan jag använda de olika lead-magnets / optin de skrev upp sig via för att veta vad de är intresserade av - till detta då även skicka dem in i en relevant sekvens mail utifrån deras ändamål.
  • Hjälper mig att inte bara skicka ut det vanliga nyhetsbrevet för att sälja fler produkter, utan för att utbilda mina potentiella kunder.

Det är ofta jag hör att de flesta nya entreprenörer ger upp och lämnar sin mail-lista till den eviga tystnaden. Detta för att de oftast inte vet vad det är som de ska skicka ut ett nytt nyhetsbrev om. Vilket tyvärr innebär att du går miste om en säker källa till inkomst!

Bygg upp en maillista med tanken av att ge mer av dig själv, ditt företag, till din community.

Om du har använt och jobbat med innehållsmarknadsföring under en tid i ditt företag, då har du egentligen en stark grund av content att dela med dig utav i dina mail.

Jag skriver en del om emailmarknadsföring. För mig kan en lead magnet vara att erbjuda en 5 dagars emailkurs om hur du börjar marknadsföra via email - som de får direkt i sin inbox. Contenten till de mailen har jag redan skrivit ihop under flera veckors bloggande på min hemsida. Jag destillerar bara den content till 5 mail som trillar ner i deras inbox utan att jag behöver trycka "skicka" en enda gång. <span class=mailunderline>Det sparar mig tid, energi samtidigt som jag får in fler leads</span> som tar sig vidare till nästa steg i min företags funnel.

Via att du har en lista av mailadresser du kan göra utskick till så har du en stadig grund att stå på för att marknadsföra dig själv via epost och tjäna dina första kronor som en entreprenör. 

Vad kan ett företag använda e-postmarknadsföring till?

E-postmarknadsföring används som en nischad marknadsföring för att nå ut till din målgrupp. Det finns olika sorters email-kampanjer som alla har en specifik roll i ditt företags marknadsföring.

Antingen så kommunicerar du med dina kunder eller så försöker du att sälja. Mixen däremellan är inte så självklar som du tror. 90% av dina mail bör vara kommunicering, 10% säljande. Så om du skickar 10 st mail så är det bara ett av dem som ska handla om en produkt du säljer.

Vad skickar du för innehåll till dina kunder över email?

Det som är värdefullt för dina kunder. Vad är då det kan man undra? Det kan vara att skicka ut seriösa tips som hjälper dem komma vidare inom det som intresserar dem, vilket är din niche. <span class=mailunderline>Det handlar aldrig om dig och det som du vill dela.</span> Därför är det är så viktigt för dig att förstå din målgrupp, men ack så svårt att få till, vilket är varför du ständigt ska analysera och optimera.

Säljer du tjänster inom personlig ekonomi så delar du dem förslag på hur de kan tjäna mer pengar eller visar hur de kan investera eller göra mer ekonomiska val i vardagen till att spara bättre. Du nämner inget om tjänsten du säljer, men pratar runt om ämnet som de skrev upp sig för.

Dessa är alla bra exempel på när du delar information med dina kunder via email, men hur gör du då när du vill sälja fler produkter?

Det kostar dig mer att få in en ny kund än vad det kostar dig att sälja till en kund som redan känner till dig.

Det är därför absolut viktigt att du har en plan för vad en kunds naturliga nästa köp är och göra utskick, helst automatiserade, som leder dem vidare till att förstå behovet av din nästa produkt. Som exempel så bygger jag på en introduktionskurs till hur du börjar med emailmarketing - de är ju inte färdiga efter att de har gått klart den kursen, varpå nästa steg blir en Premiumkurs som jag kan pitcha dem för att verkligen få ut den högsta return on investment som de kan få.

Har du ingen sådan plan så missar du din gyllene chans att få din kund att bli en återkommande kund och/eller lämnar dig för en av dina motståndare i din bransch!

Nedan följer några råd på olika steg att ha kontakt med en kund.

  • När de skriver upp sig på din mail-lista. (Nyfiken)
  • När de står inför ett köp. (Kund)
  • Efter de gjort ett köp. (Bibehåll kontakten)
  • Pitcha nästa köp (Återkommande kund)

Det handlar inte om att du ska försöka skriva ett unikt eller personligt mail till varje potentiell kund som skriver upp sig. Det vore ju såklart fantastiskt om du kunde det och fylls inte din lista på så snabbt så har du mycket att vinna på att göra det för att få ut mer av vad dina kunder önskar och letar efter.

Låt dina mail bli mottagliga för din publik genom att bygga in reklam och information som är av värde till din lista. Du skall alltså inte bara sälja utan dela relevant information. För att de besökare du skickar mail till skall tycka att det är lönt att fortsätta vara med på din lista, annars väljer de att skriva av sig och du kan då inte längre skicka mail till dem.

Varför är det viktigare att du kommunicerar med dina kunder än att du säljer till dem?

Det häftiga är att de flesta mail kan skickas till tusentals mottagare utan att kosta en enda krona.

Din maillista är grunden till att lyckas med epostmarknadsföring.

Vad tycker du om att få information via e-post? Kommer det verkligen klart fram vad de handlar om? Känner du igen dig i beskrivningen av hur e-postmarknadsföring fungerar?

Steg för steg guide till att börja med email marknadsföring

Funderar du på att starta med e-postmarknadsföring men vet inte var du ska börja? Då är det här artikeln för dig! Jag tar dig med på en enkel steg-för-steg-guide som sätter dig i rätt riktning för framgång med e-postmarknadsföring.

LET'S GO >

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Hur fungerar e-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring är ett sätt att nå ut till kunder eller potentiella kunder via e-post. Det kan användas för att marknadsföra produkter eller tjänster eller för att hålla kontakten med kunderna.

Vad kan ett företag använda e-postmarknadsföring till?

E-postmarknadsföring kan användas av många olika skäl, till exempel för att skicka nyhetsbrev, marknadsföra specialerbjudanden eller helt enkelt kommunicera med kunderna.

Krävs det ett emailprogram för att lyckas med email marketing?

Det krävs inte, men du kommer önska att jag sa att det gjorde det för att underlätta när din maillista ser till att ditt företag växer.

Är email marknadsföring värt din tid?

E-postmarknadsföring är värt din tid om du har en väl utarbetad strategi och övertygande innehåll. Om du skickar ut massmejl utan en plan eller relevant information får du inte de önskade resultaten.